Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDOMÁCÍ FOCACCIA s olivami a rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • DOMÁCÍ FOCACCIA s olivami a rozmarýnem

DOMÁCÍ FOCACCIA s olivami a rozmarýnem

DOMÁCÍ FOCACCIA s olivami a rozmarýnem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bez laktózy
Pečivo

Ingredience

Složení
4 porce
  • Droždí sušené 10 g
  • Cukr třtinový 10 g
  • Voda 350 ml
  • Mouka hladká 250 g
  • Olej olivový 30 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Rajče 6 ks
  • Olivy kalamata BIO 10 g
  • Droždí sušené 10 g
  • Cukr třtinový 10 g
  • Voda 350 ml
  • Mouka hladká 250 g
  • Olej olivový 30 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Rajče 6 ks
  • Olivy kalamata BIO 10 g

Příprava

1
Smíchejte v misce 10 g sušeného droždí s 10 g cukru a 350 ml vlažné vody. Nechte stát 10 minut, dokud nevznikne pěna. Do velké mísy nasypte 250 g mouky a špetku soli, přilijte kvásek a 30 ml olivového oleje.
2
Vypracujte hladké těsto, ručně asi 10 minut nebo robotem 5 minut. Těsto by mělo být měkké a elastické. Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a dejte na teplé místo kynout přibližně hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Během kynutí jej dvakrát přeložte, dodáte tak focaccie lepší strukturu.
3
Po vykynutí těsto přendejte do zapékací mísy lehce vymazané olivovým olejem. Pomocí prstů těsto jemně roztáhněte po celé ploše mísy. Nechte kynout ještě hodinu při pokojové teplotě.
4
Ve vykynutém těstě prsty připravte důlky, aby vznikly prohlubně typické pro focacciu. Do nich vložte půlky omytých rajčátek a kousky oliv. Po povrchu těsto posypte nasekaným čerstvým rozmarýnem a špetkou soli. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 30 minut, dokud focaccia nezezlátne. Chutná skvěle teplá i studená. Je ideální jako příloha k polévkám nebo k vínu a sýrům.
1
Smíchejte v misce 10 g sušeného droždí s 10 g cukru a 350 ml vlažné vody. Nechte stát 10 minut, dokud nevznikne pěna. Do velké mísy nasypte 250 g mouky a špetku soli, přilijte kvásek a 30 ml olivového oleje.
2
Vypracujte hladké těsto, ručně asi 10 minut nebo robotem 5 minut. Těsto by mělo být měkké a elastické. Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a dejte na teplé místo kynout přibližně hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Během kynutí jej dvakrát přeložte, dodáte tak focaccie lepší strukturu.
3
Po vykynutí těsto přendejte do zapékací mísy lehce vymazané olivovým olejem. Pomocí prstů těsto jemně roztáhněte po celé ploše mísy. Nechte kynout ještě hodinu při pokojové teplotě.
4
Ve vykynutém těstě prsty připravte důlky, aby vznikly prohlubně typické pro focacciu. Do nich vložte půlky omytých rajčátek a kousky oliv. Po povrchu těsto posypte nasekaným čerstvým rozmarýnem a špetkou soli. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 30 minut, dokud focaccia nezezlátne. Chutná skvěle teplá i studená. Je ideální jako příloha k polévkám nebo k vínu a sýrům.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.