1
Namočte 200 g cizrny na 10–12 hodin do vody. Poté ji slijte a povařte v čisté vodě. Důkladně ji sceďte a nechte vychladnout.
2
Vhoďte cizrnu do mísy, přidejte nasekané 2–3 jarní cibulky, kůru i šťávu z půlky citronu, rozetřené 2 stroužky česneku, lžičku mletého kmínu, lžičku koriandru a špetku chilli a rozmixujte.
3
Rozmixovanou směs osolte a opepřete dle chuti a nechte chvíli odpočinout. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a 1 vejce. Navlhčenýma rukama tvarujte bochánky. Osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran a nechte na ubrousku pustit přebytečnou mastnotu.
4
Ze 4 lžic hustého jogurtu, 2 lžic citronové šťávy, 1 prolisovaného česneku, hrsti nasekaného koriandru a 1 cm nastrouhaného zázvoru umíchejte dresink. Pita chleby podélně rozkrojte, vložte dovnitř salátové listy, kolečka červené cibule, 2–3 kousky falafelu a přelijte jogurtovým dresinkem. Ať vám chutná jako v Orientu.
1
Namočte 200 g cizrny na 10–12 hodin do vody. Poté ji slijte a povařte v čisté vodě. Důkladně ji sceďte a nechte vychladnout.
2
Vhoďte cizrnu do mísy, přidejte nasekané 2–3 jarní cibulky, kůru i šťávu z půlky citronu, rozetřené 2 stroužky česneku, lžičku mletého kmínu, lžičku koriandru a špetku chilli a rozmixujte.
3
Rozmixovanou směs osolte a opepřete dle chuti a nechte chvíli odpočinout. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a 1 vejce. Navlhčenýma rukama tvarujte bochánky. Osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran a nechte na ubrousku pustit přebytečnou mastnotu.
4
Ze 4 lžic hustého jogurtu, 2 lžic citronové šťávy, 1 prolisovaného česneku, hrsti nasekaného koriandru a 1 cm nastrouhaného zázvoru umíchejte dresink. Pita chleby podélně rozkrojte, vložte dovnitř salátové listy, kolečka červené cibule, 2–3 kousky falafelu a přelijte jogurtovým dresinkem. Ať vám chutná jako v Orientu.