1
Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
2
V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
3
Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
4
Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
5
Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
6
Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
7
Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
8
Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
9
Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
10
Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.
1
Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
2
V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
3
Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
4
Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
5
Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
6
Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
7
Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
8
Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
9
Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
10
Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.