Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí cibulový chléb
Albert logoAlbert logo
  • Domácí cibulový chléb

Domácí cibulový chléb

Čerstvé pečivo doma nesmí chybět. A co kdybyste si upekli čerstvý domácí chleba? Zde je recept na cibulový chleba pečený v troubě.
Domácí cibulový chléb
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Pečivo

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 3 plž
  • Hořčičné semínko 1 člž
  • Mléko 2/3 hrn.
  • Mouka chlebová 4 hrn.
  • Cheddar strouhaný 1,5 hrn.
  • Cibule 1 ks
  • Droždí sušené 1,5 člž
  • Sůl
  • Cheddar bloček
  • Pepř
  • Máslo 3 plž
  • Hořčičné semínko 1 člž
  • Mléko 2/3 hrn.
  • Mouka chlebová 4 hrn.
  • Cheddar strouhaný 1,5 hrn.
  • Cibule 1 ks
  • Droždí sušené 1,5 člž
  • Sůl
  • Cheddar bloček
  • Pepř

Příprava

1
Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
2
V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
3
Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
4
Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
5
Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
6
Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
7
Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
8
Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
9
Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
10
Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.
1
Formu na pečení chleba (25 cm dlouhou a 10 cm vysokou a širokou) vymažte máslem.
2
V pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a doměkka a dozlatova na něm osmahněte jemně pokrájenou cibulku. Dejte vychladnout.
3
Do velké mísy prosejte mouku, vmíchejte droždí, hořčičný prášek, sůl a pepř, většinu strouhaného sýru a všechnu cibuli.
4
Uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte mléko a 2/3 hrnku vlažné vody a vypracujte vláčné těsto.
5
Vyklopte jej na lehce pomoučený vál a hněťte 10 minut. Bude krásně pružné.
6
Nakonec z těsta vytvarujte bochánek, vraťte do mísy lehce vymazané máslem a nechte 45 až 60 minut v teple kynout.
7
Vykynuté těsto vyklopte na vál, hranou ruky promáčkněte a jemně prohněťte.
8
Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů, vytvarujte z nich bochánky a do každého zabalte kostičku sýru.
9
Polovinu bochánku vyskládejte na dno formy, potřete rozpuštěným máslem, navrch naskládejte zbylé bochánky a potřete zbývajícím máslem. Zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut, nebo dokud těsto nenabyde k okraji formy.
10
Zahřejte troubu na 190 °C. Nakynutý chléb posypte zbylým sýrem a pečte 40–45 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.