1
Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2
Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3
Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4
Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5
V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6
Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.
1
Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2
Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3
Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4
Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5
V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6
Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.