1
V 70 ml vlažné vody rozpusťte cukr a droždí a nechte v teple vzejít.
2
K mouce přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo, sůl a hotový kvásek. Propracujte na vláčné těsto. Kdyby bylo moc tuhé, přidejte jednu až dvě lžíce vody. Alespoň pět minut důkladně hněťte. Uhlaďte do bochánku a nechte v zakryté míse zhruba hodinu kynout.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Vykynuté těsto ještě jednou promačkejte a pak rozdělte na potřebný počet kusů. Počítejte s tím, že pečením těsto zhruba zdvojnásobí objem. Vytvarujte hladké bulky a dejte na plech. Přikryjte volně potravinářskou fólií potřenou olejem a nechte ještě kynout.
5
Odstraňte z plechu fólii, bulky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte 10 minut dozlatova.
1
V 70 ml vlažné vody rozpusťte cukr a droždí a nechte v teple vzejít.
2
K mouce přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo, sůl a hotový kvásek. Propracujte na vláčné těsto. Kdyby bylo moc tuhé, přidejte jednu až dvě lžíce vody. Alespoň pět minut důkladně hněťte. Uhlaďte do bochánku a nechte v zakryté míse zhruba hodinu kynout.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Vykynuté těsto ještě jednou promačkejte a pak rozdělte na potřebný počet kusů. Počítejte s tím, že pečením těsto zhruba zdvojnásobí objem. Vytvarujte hladké bulky a dejte na plech. Přikryjte volně potravinářskou fólií potřenou olejem a nechte ještě kynout.
5
Odstraňte z plechu fólii, bulky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte 10 minut dozlatova.