1
Očistěte a oloupejte 2 brambory a uvařte je v osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Brambory slijte a 160 ml vody, ve které se brambory vařily, si nechte stranou a nechte zchladnout.
2
Do vlažné vody nyní rozdrobte kostku droždí a rozmíchejte je společně se lžičkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Vychladlé brambory nastrouhejte najemno do mísy a přidejte 100 g rozpuštěného a vychladlého másla, 60 ml olivového oleje, 2 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru, nasekané lístky ze 2 snítek rozmarýnu a 160 g nastrouhaného sýra pecorino. Vše promíchejte a vlijte kvásek.
3
Nyní přisypte 200 g hladké mouky a začněte hníst, postupně přidávejte zbylých 300 g mouky tak, aby vzniklo měkké a hladké těsto. Vložte ho do mísy vysypané moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Bude to trvat přibližně 45 minut.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvarujte 2 bochánky a uprostřed je nařízněte do kříže. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova 35 minut. Poté nechte chvíli vychladnout. Není nad domácí upečený chléb. Dobrou chuť.
1
Očistěte a oloupejte 2 brambory a uvařte je v osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Brambory slijte a 160 ml vody, ve které se brambory vařily, si nechte stranou a nechte zchladnout.
2
Do vlažné vody nyní rozdrobte kostku droždí a rozmíchejte je společně se lžičkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Vychladlé brambory nastrouhejte najemno do mísy a přidejte 100 g rozpuštěného a vychladlého másla, 60 ml olivového oleje, 2 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru, nasekané lístky ze 2 snítek rozmarýnu a 160 g nastrouhaného sýra pecorino. Vše promíchejte a vlijte kvásek.
3
Nyní přisypte 200 g hladké mouky a začněte hníst, postupně přidávejte zbylých 300 g mouky tak, aby vzniklo měkké a hladké těsto. Vložte ho do mísy vysypané moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Bude to trvat přibližně 45 minut.
4
Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvarujte 2 bochánky a uprostřed je nařízněte do kříže. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova 35 minut. Poté nechte chvíli vychladnout. Není nad domácí upečený chléb. Dobrou chuť.