Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí bramborový chléb s pecorinem s křupavou kůrčičkou
Albert logoAlbert logo
  • Domácí bramborový chléb s pecorinem s křupavou kůrčičkou

Domácí bramborový chléb s pecorinem s křupavou kůrčičkou

Péct vlastní chleba je trendy! Pochlubte se sousedům nebo kolegům svým domácím bramborovým pečivem inspirovaným kuchyní Itálie. Stojí za to jíst lépe.
Domácí bramborový chléb s pecorinem s křupavou kůrčičkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Pečivo

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 100 g
  • Brambory 2 ks
  • Sůl
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Olej olivový 60 ml
  • Pecorino 160 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 500 g
  • Máslo 100 g
  • Brambory 2 ks
  • Sůl
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Olej olivový 60 ml
  • Pecorino 160 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 500 g
Alergeny
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Očistěte a oloupejte 2 brambory a uvařte je v osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Brambory slijte a 160 ml vody, ve které se brambory vařily, si nechte stranou a nechte zchladnout.     
    2
    Do vlažné vody nyní rozdrobte kostku droždí a rozmíchejte je společně se lžičkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Vychladlé brambory nastrouhejte najemno do mísy a přidejte 100 g rozpuštěného a vychladlého másla, 60 ml olivového oleje, 2 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru, nasekané lístky ze 2 snítek rozmarýnu a 160 g nastrouhaného sýra pecorino. Vše promíchejte a vlijte kvásek.     
    3
    Nyní přisypte 200 g hladké mouky a začněte hníst, postupně přidávejte zbylých 300 g mouky tak, aby vzniklo měkké a hladké těsto. Vložte ho do mísy vysypané moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Bude to trvat přibližně 45 minut.     
    4
    Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvarujte 2 bochánky a uprostřed je nařízněte do kříže. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova 35 minut. Poté nechte chvíli vychladnout. Není nad domácí upečený chléb. Dobrou chuť.
    1
    Očistěte a oloupejte 2 brambory a uvařte je v osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Brambory slijte a 160 ml vody, ve které se brambory vařily, si nechte stranou a nechte zchladnout.     
    2
    Do vlažné vody nyní rozdrobte kostku droždí a rozmíchejte je společně se lžičkou cukru. Nechte vzejít kvásek. Vychladlé brambory nastrouhejte najemno do mísy a přidejte 100 g rozpuštěného a vychladlého másla, 60 ml olivového oleje, 2 vejce, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru, nasekané lístky ze 2 snítek rozmarýnu a 160 g nastrouhaného sýra pecorino. Vše promíchejte a vlijte kvásek.     
    3
    Nyní přisypte 200 g hladké mouky a začněte hníst, postupně přidávejte zbylých 300 g mouky tak, aby vzniklo měkké a hladké těsto. Vložte ho do mísy vysypané moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Bude to trvat přibližně 45 minut.     
    4
    Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvarujte 2 bochánky a uprostřed je nařízněte do kříže. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova 35 minut. Poté nechte chvíli vychladnout. Není nad domácí upečený chléb. Dobrou chuť.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Co byste o sýru pecorino měli vědět
      Pecorino je tvrdý italský sýr, který se vyrábí z ovčího mléka. Patří mezi tučné sýry. Sýr bychom měli skladovat v lednici nebo spíži při teplotě 8–12 stupňů. Po vybalení sýra z původního balení můžeme zbytek sýra zabalit do pergamenového papíru nebo alobalu.
    • Jak udělat domácí chléb zdravější
      Hladkou pšeničnou mouku můžete nahradit moukou pšeničnou chlebovou. Část pšeničné mouky lze nahradit moukou žitnou. Do těsta můžete přidat pšeničné otruby.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 7 dní

    Od 06.11.2024 do 12.11.2024

    Platný ještě 14 dní

    Od 29.10.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 7 dní

    Od 06.11.2024 do 12.11.2024

    Platný ještě 14 dní

    Od 29.10.2024 do 19.11.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.