1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse.
3
Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta.
4
Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
5
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
6
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
7
Podávejte posypané parmazánem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory propíchejte nožem a v troubě je pečte 1 hodinu. Vyndejte je, a až budou zchladlé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je a rozmačkejte v míse.
3
Pak k nim přidejte hladkou mouku a vejce a zpracujte do hladkého těsta.
4
Z těsta odebírejte a tvořte 2 cm dlouhé noky. Do každého obtiskněte zadní stranu vidličky – noky budou jednak vroubkaté, jednak budou lépe držet pohromadě.
5
Vařte je ve vroucí osolené vodě – vždy když noky vyplavou, povařte je další 1 minutu.
6
V míse noky smíchejte se špenátem a máslem. Podle chuti osolte a opepřete.
7
Podávejte posypané parmazánem.