Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí bramborové knedlíky
Albert logoAlbert logo
  • Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Škrob 2 plž
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá 350 g
  • Sůl
  • Máslo 20 g
  • Škrob 2 plž
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá 350 g
  • Sůl

Příprava

1
Den předem uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě doměkka.
2
Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo na vál, přisypte 2 lžíce škrobu a 280–400 g hrubé mouky podle potřeby. Množství závisí na tom, kolik brambory obsahují škrobu. Mouku přidávejte postupně, dokud nezískáte ideální konzistenci. Těsto by mělo ještě trochu lepit a je potřeba jej na vále podsypávat. Čím větší množství mouky, tím bude knedlík tužší.
3
Rozklepněte do těsta vejce, přidejte lžičku soli a důkladně promíchejte. Postupujte rychle, přidáním soli těsto rychle řídne a museli byste přidat další mouku. Z těsta vytvarujte 2 válečky. Vložte je ihned do osolené vařící vody a vařte 15–20 minut.
4
Knedlíky opatrně vyjměte z hrnce a potřete máslem. Nakrájejte kráječem nebo nití a podávejte. Bramborové knedlíky už budete připravovat jen domácí.
1
Den předem uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě doměkka.
2
Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo na vál, přisypte 2 lžíce škrobu a 280–400 g hrubé mouky podle potřeby. Množství závisí na tom, kolik brambory obsahují škrobu. Mouku přidávejte postupně, dokud nezískáte ideální konzistenci. Těsto by mělo ještě trochu lepit a je potřeba jej na vále podsypávat. Čím větší množství mouky, tím bude knedlík tužší.
3
Rozklepněte do těsta vejce, přidejte lžičku soli a důkladně promíchejte. Postupujte rychle, přidáním soli těsto rychle řídne a museli byste přidat další mouku. Z těsta vytvarujte 2 válečky. Vložte je ihned do osolené vařící vody a vařte 15–20 minut.
4
Knedlíky opatrně vyjměte z hrnce a potřete máslem. Nakrájejte kráječem nebo nití a podávejte. Bramborové knedlíky už budete připravovat jen domácí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.