Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí bonboniéra pro královské jazýčky
Albert logoAlbert logo
  • Domácí bonboniéra pro královské jazýčky

Domácí bonboniéra pro královské jazýčky

Domácí bonboniéra pro královské jazýčky
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
50 porcí
  • Pekanové ořechy 110 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Čokoláda hořká Delicata 200 g
  • Čokoláda mléčná Delicata 400 g
  • Máslo 100 g
  • Rum 1 člž
  • Kakao 50 g
  • Maliny lyofilizované 50 g
  • Arašídy nesolené 20 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Sůl
  • Arašídové máslo 150 g
  • Čokoláda bílá Delicata 300 g
  • Kokos strouhaný 180 g
  • Koňak vaječný 100 ml
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Pekanové ořechy 110 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Čokoláda hořká Delicata 200 g
  • Čokoláda mléčná Delicata 400 g
  • Máslo 100 g
  • Rum 1 člž
  • Kakao 50 g
  • Maliny lyofilizované 50 g
  • Arašídy nesolené 20 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Sůl
  • Arašídové máslo 150 g
  • Čokoláda bílá Delicata 300 g
  • Kokos strouhaný 180 g

Příprava

1
Na pekanové pralinky namelte nebo najemno nasekejte 110 g pekanových ořechů a odložte je stranou. V kastrůlku zahřejte 200 ml smetany ke šlehání, přidejte 150 g hořké a 150 g mléčné čokolády nalámané na kousky, 50 g másla pokojové teploty a při mírné teplotě nechte vše rozpustit a spojit. Přidejte 60 g pekanových ořechů, lžičku rumu, promíchejte a nechte vychladnout. Do první misky nasypte 50 g kakaa, do druhé 50 g mletých pekanových ořechů a do třetí 50 g lyofilizovaných malin. Pomocí dvou lžiček z vytvořené směsi tvarujte pralinky a pak opatrně obalujte ⅓ v kakau, ⅓ v pekanových ořeších a ⅓ v lyofilizovaných malinách. Pokládejte je do papírových košíčků na pralinky a nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout.
2
Na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem rozpusťte ve vodní lázni 250 g mléčné a 50 g hořké čokolády. Připravte si 20 malých papírových košíčků na pralinky. Do každého nalijte lžičku rozpuštěné čokolády, uhlaďte a nechte následně v lednici 15 minut ztuhnout. Mezitím v misce smíchejte 50 g cukru moučky, vanilkový cukr, špetku soli a 150 g arašídového másla. Pomocí dvou lžiček vkládejte do vychlazených čokoládových košíčků. Lžičkou uhlaďte do roviny a pak přelijte zbylou rozpuštěnou čokoládou a ozdobte kouskem arašídu. Vložte do lednice a nechte alespoň 30 minut ztuhnout.
3
Na pralinky s bílou čokoládou, kokosem a vaječným likérem rozpusťte ve vodní lázni 300 g bílé čokolády a 50 g másla, poté vsypte 130 g strouhaného kokosu, přidejte 100 ml vaječného likéru, špetku soli a ½ lžičky vanilkového extraktu. Směs přelijte do mělké nádoby a dejte na 2 hodiny ztuhnout do mrazáku. Pak pomocí dvou lžiček tvarujte pralinky a obalujte je ve zbylých 50 g kokosu. Vkládejte do malých papírových košíčků na pralinky. Dejte ještě na 30 minut ztuhnout do chladničky.
4
Do krabičky vyskládejte vámi připravené pralinky, převažte stuhou a připojte vánoční přání. Tento dárek jistě potěší!
1
Na pekanové pralinky namelte nebo najemno nasekejte 110 g pekanových ořechů a odložte je stranou. V kastrůlku zahřejte 200 ml smetany ke šlehání, přidejte 150 g hořké a 150 g mléčné čokolády nalámané na kousky, 50 g másla pokojové teploty a při mírné teplotě nechte vše rozpustit a spojit. Přidejte 60 g pekanových ořechů, lžičku rumu, promíchejte a nechte vychladnout. Do první misky nasypte 50 g kakaa, do druhé 50 g mletých pekanových ořechů a do třetí 50 g lyofilizovaných malin. Pomocí dvou lžiček z vytvořené směsi tvarujte pralinky a pak opatrně obalujte ⅓ v kakau, ⅓ v pekanových ořeších a ⅓ v lyofilizovaných malinách. Pokládejte je do papírových košíčků na pralinky a nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout.
2
Na čokoládové košíčky plněné arašídovým máslem rozpusťte ve vodní lázni 250 g mléčné a 50 g hořké čokolády. Připravte si 20 malých papírových košíčků na pralinky. Do každého nalijte lžičku rozpuštěné čokolády, uhlaďte a nechte následně v lednici 15 minut ztuhnout. Mezitím v misce smíchejte 50 g cukru moučky, vanilkový cukr, špetku soli a 150 g arašídového másla. Pomocí dvou lžiček vkládejte do vychlazených čokoládových košíčků. Lžičkou uhlaďte do roviny a pak přelijte zbylou rozpuštěnou čokoládou a ozdobte kouskem arašídu. Vložte do lednice a nechte alespoň 30 minut ztuhnout.
3
Na pralinky s bílou čokoládou, kokosem a vaječným likérem rozpusťte ve vodní lázni 300 g bílé čokolády a 50 g másla, poté vsypte 130 g strouhaného kokosu, přidejte 100 ml vaječného likéru, špetku soli a ½ lžičky vanilkového extraktu. Směs přelijte do mělké nádoby a dejte na 2 hodiny ztuhnout do mrazáku. Pak pomocí dvou lžiček tvarujte pralinky a obalujte je ve zbylých 50 g kokosu. Vkládejte do malých papírových košíčků na pralinky. Dejte ještě na 30 minut ztuhnout do chladničky.
4
Do krabičky vyskládejte vámi připravené pralinky, převažte stuhou a připojte vánoční přání. Tento dárek jistě potěší!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.