1
V hrnci zpěňte na 2 lžících dýňového oleje 1 nahrubo nasekanou cibuli. Očistěte a nakrájejte na kolečka 4 mrkve a přidejte je k cibuli. Nastrouhejte 2 cm zázvoru a přidejte také do základu. Osolte, opepřete a restujte 10 minut.Zalijte 800 ml vody a vsypte rozdrobenou kostku zeleninového bujonu. Vařte na mírném ohni 20 minut. Nakrájejte na nudličky 200 g kuřecích prsou a opečte je na zbylých 2 lžících dýňového oleje. Osolte, opepřete a dejte stranou. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a přilijte šťávu z poloviny pomeranče. Nakonec vmíchejte 155 g zakysané smetany. Podávejte ozdobené nudličkami kuřecího masa, troškou zakysané smetany, posypané černým sezamem a čerstvými lístky koriandru. Užijte si exotickou chuť u vás doma.