1
Plátky želatiny namočte na 10 minut do velmi studené vody. Jakmile nabobtná, želatinu vyždímejte.
2
Do hrnce vlijte 500 ml smetany, přimíchejte k ní 4 lžíce moučkového cukru a přiveďte k varu. Poté odstavte a důkladně vmíchejte želatinu tak, aby se celá rozpustila.
3
Smetanovou směsí plňte sklenice do 3/4 výšky a vložte je vychladit do lednice. Zabere to přibližně 4 hodiny.
4
Na jahodovou omáčku rozmixujte 500 g čerstvých jahod se 2 lžícemi medu a šťávou z 1 citronu. Jako ozdobu použijte snítky čerstvé máty a 20 g mrazem sušených jahod. Krásné mlsání!
1
Plátky želatiny namočte na 10 minut do velmi studené vody. Jakmile nabobtná, želatinu vyždímejte.
2
Do hrnce vlijte 500 ml smetany, přimíchejte k ní 4 lžíce moučkového cukru a přiveďte k varu. Poté odstavte a důkladně vmíchejte želatinu tak, aby se celá rozpustila.
3
Smetanovou směsí plňte sklenice do 3/4 výšky a vložte je vychladit do lednice. Zabere to přibližně 4 hodiny.
4
Na jahodovou omáčku rozmixujte 500 g čerstvých jahod se 2 lžícemi medu a šťávou z 1 citronu. Jako ozdobu použijte snítky čerstvé máty a 20 g mrazem sušených jahod. Krásné mlsání!