Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDezertní mini panáky
Albert logoAlbert logo
  • Dezertní mini panáky

Dezertní mini panáky

Pro své hosty máme vždycky chuť připravit to nejlepší. Poradíme vám, jak být dobrým hostitelem i v případě, když chcete občerstvení připravit zdravě, ale přitom rychle a jednoduše. Už po prvním soustu začnou plánovat, kdy se staví znovu!
Dezertní mini panáky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 30 g
  • Ovesné sušenky 100 g
  • Želatina plátková 4 ks
  • Mléko 100 ml
  • Mascarpone 150 g
  • Tvaroh polotučný 100 g
  • Lesní směs ovoce 150 g
  • Med 2 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Borůvky 20 g
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Máta 1 snít.
  • Máslo 30 g
  • Ovesné sušenky 100 g
  • Želatina plátková 4 ks
  • Mléko 100 ml
  • Mascarpone 150 g
  • Tvaroh polotučný 100 g
  • Lesní směs ovoce 150 g
  • Med 2 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Borůvky 20 g
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Máta 1 snít.

Příprava

1
Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.
2
Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.
3
Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.
4
Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.
1
Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.
2
Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.
3
Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.
4
Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.