1
Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.
2
Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.
3
Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.
4
Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.
1
Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.
2
Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.
3
Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.
4
Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.