Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyĎábelské grilované kuře pollo alla diavola
Albert logoAlbert logo
  • Ďábelské grilované kuře pollo alla diavola

Ďábelské grilované kuře pollo alla diavola

Ďábelské grilované kuře pollo alla diavola
Náročné
Více než 60 minut
2/5
Italská
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuře celé 1 ks
  • Chilli paprička 4 ks
  • Sůl
  • Pepř celý 40 ks
  • Vinný ocet 1/2 člž
  • Citron 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Olej olivový 6 plž
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Česnek 5 strouž.
  • Kuře celé 1 ks
  • Chilli paprička 4 ks
  • Sůl
  • Pepř celý 40 ks
  • Vinný ocet 1/2 člž
  • Citron 1 ks
  • Limetka 1 ks
  • Olej olivový 6 plž
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Česnek 5 strouž.

Příprava

1
Z kuřete vykrojte páteř, přední véčkovou kost u krku rozbijte paličkou na maso a kuře podélně roztáhněte, aby se otevřelo jako kniha. Nařízněte ho na různých místech, aby se dalo položit, a zlehka ho naklepejte paličkou na maso, aby bylo všude stejně vysoké. Různě vysoké části masa potřebují k propečení jiný čas, jinak by kuře nebylo hotové najednou.
2
Očištěné chilli papričky nakrájejte na plátky do misky. Podrťte pepř a opepřete, osolte, vmíchejte ocet, většinu citronové a limetové šťávy a 4 lžíce panenského olivového oleje. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, dvě snítky rozmarýnu odrhněte a nasekejte nadrobno. Promíchejte a marinádu vmasírujte do kuřete. Nechte 15 minut odpočinout.
3
Mezitím rozpalte gril nebo troubu na teplotu 200 °C. Kuře položte kůží dolů na grilovací mřížku nebo do pekáče a opékejte, až kůže zezlátne a začne být křupavá. Trvá to zhruba 15 minut. Maso opatrně otočte a opékejte z druhé strany, přibližně 10 minut, až bude propečené a zároveň šťavnaté.
4
Zakápněte ho zbylou citronovou a limetovou šťávou, 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte nadrobno nasekaným zbylým rozmarýnem a podávejte.
1
Z kuřete vykrojte páteř, přední véčkovou kost u krku rozbijte paličkou na maso a kuře podélně roztáhněte, aby se otevřelo jako kniha. Nařízněte ho na různých místech, aby se dalo položit, a zlehka ho naklepejte paličkou na maso, aby bylo všude stejně vysoké. Různě vysoké části masa potřebují k propečení jiný čas, jinak by kuře nebylo hotové najednou.
2
Očištěné chilli papričky nakrájejte na plátky do misky. Podrťte pepř a opepřete, osolte, vmíchejte ocet, většinu citronové a limetové šťávy a 4 lžíce panenského olivového oleje. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, dvě snítky rozmarýnu odrhněte a nasekejte nadrobno. Promíchejte a marinádu vmasírujte do kuřete. Nechte 15 minut odpočinout.
3
Mezitím rozpalte gril nebo troubu na teplotu 200 °C. Kuře položte kůží dolů na grilovací mřížku nebo do pekáče a opékejte, až kůže zezlátne a začne být křupavá. Trvá to zhruba 15 minut. Maso opatrně otočte a opékejte z druhé strany, přibližně 10 minut, až bude propečené a zároveň šťavnaté.
4
Zakápněte ho zbylou citronovou a limetovou šťávou, 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte nadrobno nasekaným zbylým rozmarýnem a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.