1
Z kuřete vykrojte páteř, přední véčkovou kost u krku rozbijte paličkou na maso a kuře podélně roztáhněte, aby se otevřelo jako kniha. Nařízněte ho na různých místech, aby se dalo položit, a zlehka ho naklepejte paličkou na maso, aby bylo všude stejně vysoké. Různě vysoké části masa potřebují k propečení jiný čas, jinak by kuře nebylo hotové najednou.
2
Očištěné chilli papričky nakrájejte na plátky do misky. Podrťte pepř a opepřete, osolte, vmíchejte ocet, většinu citronové a limetové šťávy a 4 lžíce panenského olivového oleje. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, dvě snítky rozmarýnu odrhněte a nasekejte nadrobno. Promíchejte a marinádu vmasírujte do kuřete. Nechte 15 minut odpočinout.
3
Mezitím rozpalte gril nebo troubu na teplotu 200 °C. Kuře položte kůží dolů na grilovací mřížku nebo do pekáče a opékejte, až kůže zezlátne a začne být křupavá. Trvá to zhruba 15 minut. Maso opatrně otočte a opékejte z druhé strany, přibližně 10 minut, až bude propečené a zároveň šťavnaté.
4
Zakápněte ho zbylou citronovou a limetovou šťávou, 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte nadrobno nasekaným zbylým rozmarýnem a podávejte.
1
Z kuřete vykrojte páteř, přední véčkovou kost u krku rozbijte paličkou na maso a kuře podélně roztáhněte, aby se otevřelo jako kniha. Nařízněte ho na různých místech, aby se dalo položit, a zlehka ho naklepejte paličkou na maso, aby bylo všude stejně vysoké. Různě vysoké části masa potřebují k propečení jiný čas, jinak by kuře nebylo hotové najednou.
2
Očištěné chilli papričky nakrájejte na plátky do misky. Podrťte pepř a opepřete, osolte, vmíchejte ocet, většinu citronové a limetové šťávy a 4 lžíce panenského olivového oleje. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, dvě snítky rozmarýnu odrhněte a nasekejte nadrobno. Promíchejte a marinádu vmasírujte do kuřete. Nechte 15 minut odpočinout.
3
Mezitím rozpalte gril nebo troubu na teplotu 200 °C. Kuře položte kůží dolů na grilovací mřížku nebo do pekáče a opékejte, až kůže zezlátne a začne být křupavá. Trvá to zhruba 15 minut. Maso opatrně otočte a opékejte z druhé strany, přibližně 10 minut, až bude propečené a zároveň šťavnaté.
4
Zakápněte ho zbylou citronovou a limetovou šťávou, 2 lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte nadrobno nasekaným zbylým rozmarýnem a podávejte.