1
Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
2
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
3
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
4
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
5
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
6
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.
1
Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
2
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
3
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
4
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
5
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
6
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.