Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCrème brûlée z bílé čokolády
Albert logoAlbert logo
  • Crème brûlée z bílé čokolády

Crème brûlée z bílé čokolády

Crème brûlée z bílé čokolády
Snadné
31-45 minut
0/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Čokoláda bílá 100 g
  • Smetana ke šlehání 600 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Vaječný žloutek 6 ks
  • Cukr třtinový
  • Čokoláda bílá 100 g
  • Smetana ke šlehání 600 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Vaječný žloutek 6 ks
  • Cukr třtinový

Příprava

1
Větší část smetany (asi 500 ml) vlijte do rendlíku, přidejte čokoládu a zahřívejte a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně, nechte 10 minut odstát.
2
Vanilkový lusk podélně rozpulte a semínka pomocí nože shrňte do smetanovo-čokoládové směsi. Zahřejte troubu na 160°C.
3
Žloutky prošlehejte se zbývající smetanou do světlého krému a vmíchejte do čokoládové směsi. Krém rozdělte do misek na crème brulée.
4
Do pekáčku vlijte vodu a postavte do ní misky – hladina by měla sahat zhruba do poloviny jejich výšky. Pečte 15–20 minut, až krém zpevní, uprostřed by se měl ještě trochu chvět jako pudink. Vyjměte z trouby a krém nechte v lednici aspoň 4 hodiny chladit.
5
Před podáváním krém posypte cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem v troubě ho rychle roztavte na karamel. Jakmile karamel zatvrdne, podávejte.
1
Větší část smetany (asi 500 ml) vlijte do rendlíku, přidejte čokoládu a zahřívejte a míchejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně, nechte 10 minut odstát.
2
Vanilkový lusk podélně rozpulte a semínka pomocí nože shrňte do smetanovo-čokoládové směsi. Zahřejte troubu na 160°C.
3
Žloutky prošlehejte se zbývající smetanou do světlého krému a vmíchejte do čokoládové směsi. Krém rozdělte do misek na crème brulée.
4
Do pekáčku vlijte vodu a postavte do ní misky – hladina by měla sahat zhruba do poloviny jejich výšky. Pečte 15–20 minut, až krém zpevní, uprostřed by se měl ještě trochu chvět jako pudink. Vyjměte z trouby a krém nechte v lednici aspoň 4 hodiny chladit.
5
Před podáváním krém posypte cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem v troubě ho rychle roztavte na karamel. Jakmile karamel zatvrdne, podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.