Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládový Espresso dort
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládový Espresso dort

Čokoládový Espresso dort

O podzimních víkendech je mlsání povoleno. Rozmazlete sebe i své nejmilejší fenomenálním dortem s příchutí kávy.
Čokoládový Espresso dort
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Narozeniny
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 250 g
  • Olej slunečnicový 110 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl 1 člž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Káva 150 ml
  • Kakao 100 g
  • Čokoláda na vaření 3 ks
  • Cukr moučkový 300 g
  • Vejce 11 ks
  • Máslo 250 g
  • Olej slunečnicový 110 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Sůl 1 člž
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Káva 150 ml
  • Kakao 100 g
  • Čokoláda na vaření 3 ks
  • Cukr moučkový 300 g
  • Vejce 11 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Formu vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Promíchejte mouku se solí a kypřícím práškem.
3
Připravte si espresso v předepsaném množství. V žáruvzdorné misce rozlámejte čokoládu, zalijte horkým espress-
em a míchejte do rozpuštění. Přimíchejte kakao a dejte stranou. Vyšlehejte olej s cukrem, přilijte čokoládovou směs a postupně vmíchejte po jednom vejce. Opatrně do směsi zapracujte mouku. Vlijte do formy a párkrát s ní lehce klepněte o stůl, aby se vytlačily vzduchové bubliny. Pečte 50 minut.
4
V hrnci přiveďte k varu trochu vody. Nad páru vložte misku s čokoládou a máslem a pomalu rozpouštějte. Pomocí šlehače zapracujte do krému po jednom vejce (stále nad párou). Nakonec vsypte cukr a šlehejte do krémovité konzistence.
5
Vychladlý dort podélně rozřízněte, namažte čokoládovým krémem, při-
klopte a pak jej ještě celý potřete zvenku. Nechte ztuhnout v lednici.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Formu vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Promíchejte mouku se solí a kypřícím práškem.
3
Připravte si espresso v předepsaném množství. V žáruvzdorné misce rozlámejte čokoládu, zalijte horkým espress-
em a míchejte do rozpuštění. Přimíchejte kakao a dejte stranou. Vyšlehejte olej s cukrem, přilijte čokoládovou směs a postupně vmíchejte po jednom vejce. Opatrně do směsi zapracujte mouku. Vlijte do formy a párkrát s ní lehce klepněte o stůl, aby se vytlačily vzduchové bubliny. Pečte 50 minut.
4
V hrnci přiveďte k varu trochu vody. Nad páru vložte misku s čokoládou a máslem a pomalu rozpouštějte. Pomocí šlehače zapracujte do krému po jednom vejce (stále nad párou). Nakonec vsypte cukr a šlehejte do krémovité konzistence.
5
Vychladlý dort podélně rozřízněte, namažte čokoládovým krémem, při-
klopte a pak jej ještě celý potřete zvenku. Nechte ztuhnout v lednici.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.