1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Formu vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Promíchejte mouku se solí a kypřícím práškem.
3
Připravte si espresso v předepsaném množství. V žáruvzdorné misce rozlámejte čokoládu, zalijte horkým espress-
em a míchejte do rozpuštění. Přimíchejte kakao a dejte stranou. Vyšlehejte olej s cukrem, přilijte čokoládovou směs a postupně vmíchejte po jednom vejce. Opatrně do směsi zapracujte mouku. Vlijte do formy a párkrát s ní lehce klepněte o stůl, aby se vytlačily vzduchové bubliny. Pečte 50 minut.
4
V hrnci přiveďte k varu trochu vody. Nad páru vložte misku s čokoládou a máslem a pomalu rozpouštějte. Pomocí šlehače zapracujte do krému po jednom vejce (stále nad párou). Nakonec vsypte cukr a šlehejte do krémovité konzistence.
5
Vychladlý dort podélně rozřízněte, namažte čokoládovým krémem, při-
klopte a pak jej ještě celý potřete zvenku. Nechte ztuhnout v lednici.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Formu vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Promíchejte mouku se solí a kypřícím práškem.
3
Připravte si espresso v předepsaném množství. V žáruvzdorné misce rozlámejte čokoládu, zalijte horkým espress-
em a míchejte do rozpuštění. Přimíchejte kakao a dejte stranou. Vyšlehejte olej s cukrem, přilijte čokoládovou směs a postupně vmíchejte po jednom vejce. Opatrně do směsi zapracujte mouku. Vlijte do formy a párkrát s ní lehce klepněte o stůl, aby se vytlačily vzduchové bubliny. Pečte 50 minut.
4
V hrnci přiveďte k varu trochu vody. Nad páru vložte misku s čokoládou a máslem a pomalu rozpouštějte. Pomocí šlehače zapracujte do krému po jednom vejce (stále nad párou). Nakonec vsypte cukr a šlehejte do krémovité konzistence.
5
Vychladlý dort podélně rozřízněte, namažte čokoládovým krémem, při-
klopte a pak jej ještě celý potřete zvenku. Nechte ztuhnout v lednici.