Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládový dort pro manžela
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládový dort pro manžela

Čokoládový dort pro manžela

Čokoládový dort pro manžela
Náročné
Více než 60 minut
2/5
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 540 g
  • Cukr krupicový 400 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Vejce 5 ks
  • Mouka hladká 300 g
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Čokoláda hořká 270 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Voda 50 ml
  • Arašídové máslo 30 g
  • Máslo 540 g
  • Cukr krupicový 400 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Vejce 5 ks
  • Mouka hladká 300 g
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Čokoláda hořká 270 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Voda 50 ml
  • Arašídové máslo 30 g

Příprava

1
V míse utřete do nadýchané světlé hmoty 300 g cukru a 300 g měkkého másla. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky postupně po jednom opatrně přimíchejte do máslové směsi a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Nad vodní lázní rozehřejte 100 g nalámané čokolády spolu s mlékem.
2
K vyšlehaným žloutkům s máslovou směsí postupně nasypte moučnou směs a promíchejte. Pak pomalým proudem zašlehejte do těsta čokoládovou směs. Vše promíchejte do hladké hmoty. Nakonec vmíchejte opatrně po třetinách sníh.
3
Připravte si tři dortové formy o průměru 18 cm a vyložte je pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozdělte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení nechte korpusy ještě 5 minut ve formách. Pak je vyndejte a dejte vychladnout na mřížku.
4
Mezitím připravte čokoládové košíčky a krém. Nad vodní lázní rozpusťte 50 g čokolády a štětcem pak vymažte mini cukrářské košíčky. Zbytek čokolády odložte na zalití vršků.
5
Na pánev dejte 100 g cukru, zalijte vodou a zahřejte, až vznikne karamel. Do něj opatrně vmíchejte 20 g másla a 80 ml smetany. Dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte arašídové máslo a polovinu karamelu.
6
Arašídovou směsí naplňte košíčky vymazané čokoládou a zalijte zbytkem rozpuštěné čokolády.
7
Ušlehejte 200 g másla s 20 ml smetany a 40 g rozpuštěné čokolády na hladký krém. Pak přidejte zbylý karamel a opět prošlehejte.
8
Vychladlé korpusy pomažte čokoládovokaramelovým krémem, použijte ho i na omazání dortu zvenku a dejte do lednice.
9
Připravte čokoládovou polevu. Nad vodní lázní rozehřejte 80 g čokolády s 20 g másla a dobře promíchejte. Směsí ozdobte vršek dortu. Na něj pak dejte vyloupané čokoládové košíčky.
1
V míse utřete do nadýchané světlé hmoty 300 g cukru a 300 g měkkého másla. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky postupně po jednom opatrně přimíchejte do máslové směsi a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Nad vodní lázní rozehřejte 100 g nalámané čokolády spolu s mlékem.
2
K vyšlehaným žloutkům s máslovou směsí postupně nasypte moučnou směs a promíchejte. Pak pomalým proudem zašlehejte do těsta čokoládovou směs. Vše promíchejte do hladké hmoty. Nakonec vmíchejte opatrně po třetinách sníh.
3
Připravte si tři dortové formy o průměru 18 cm a vyložte je pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozdělte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení nechte korpusy ještě 5 minut ve formách. Pak je vyndejte a dejte vychladnout na mřížku.
4
Mezitím připravte čokoládové košíčky a krém. Nad vodní lázní rozpusťte 50 g čokolády a štětcem pak vymažte mini cukrářské košíčky. Zbytek čokolády odložte na zalití vršků.
5
Na pánev dejte 100 g cukru, zalijte vodou a zahřejte, až vznikne karamel. Do něj opatrně vmíchejte 20 g másla a 80 ml smetany. Dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte arašídové máslo a polovinu karamelu.
6
Arašídovou směsí naplňte košíčky vymazané čokoládou a zalijte zbytkem rozpuštěné čokolády.
7
Ušlehejte 200 g másla s 20 ml smetany a 40 g rozpuštěné čokolády na hladký krém. Pak přidejte zbylý karamel a opět prošlehejte.
8
Vychladlé korpusy pomažte čokoládovokaramelovým krémem, použijte ho i na omazání dortu zvenku a dejte do lednice.
9
Připravte čokoládovou polevu. Nad vodní lázní rozehřejte 80 g čokolády s 20 g másla a dobře promíchejte. Směsí ozdobte vršek dortu. Na něj pak dejte vyloupané čokoládové košíčky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.