1
V míse utřete do nadýchané světlé hmoty 300 g cukru a 300 g měkkého másla. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky postupně po jednom opatrně přimíchejte do máslové směsi a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Nad vodní lázní rozehřejte 100 g nalámané čokolády spolu s mlékem.
2
K vyšlehaným žloutkům s máslovou směsí postupně nasypte moučnou směs a promíchejte. Pak pomalým proudem zašlehejte do těsta čokoládovou směs. Vše promíchejte do hladké hmoty. Nakonec vmíchejte opatrně po třetinách sníh.
3
Připravte si tři dortové formy o průměru 18 cm a vyložte je pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozdělte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení nechte korpusy ještě 5 minut ve formách. Pak je vyndejte a dejte vychladnout na mřížku.
4
Mezitím připravte čokoládové košíčky a krém. Nad vodní lázní rozpusťte 50 g čokolády a štětcem pak vymažte mini cukrářské košíčky. Zbytek čokolády odložte na zalití vršků.
5
Na pánev dejte 100 g cukru, zalijte vodou a zahřejte, až vznikne karamel. Do něj opatrně vmíchejte 20 g másla a 80 ml smetany. Dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte arašídové máslo a polovinu karamelu.
6
Arašídovou směsí naplňte košíčky vymazané čokoládou a zalijte zbytkem rozpuštěné čokolády.
7
Ušlehejte 200 g másla s 20 ml smetany a 40 g rozpuštěné čokolády na hladký krém. Pak přidejte zbylý karamel a opět prošlehejte.
8
Vychladlé korpusy pomažte čokoládovokaramelovým krémem, použijte ho i na omazání dortu zvenku a dejte do lednice.
9
Připravte čokoládovou polevu. Nad vodní lázní rozehřejte 80 g čokolády s 20 g másla a dobře promíchejte. Směsí ozdobte vršek dortu. Na něj pak dejte vyloupané čokoládové košíčky.
1
V míse utřete do nadýchané světlé hmoty 300 g cukru a 300 g měkkého másla. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky postupně po jednom opatrně přimíchejte do máslové směsi a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Nad vodní lázní rozehřejte 100 g nalámané čokolády spolu s mlékem.
2
K vyšlehaným žloutkům s máslovou směsí postupně nasypte moučnou směs a promíchejte. Pak pomalým proudem zašlehejte do těsta čokoládovou směs. Vše promíchejte do hladké hmoty. Nakonec vmíchejte opatrně po třetinách sníh.
3
Připravte si tři dortové formy o průměru 18 cm a vyložte je pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozdělte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení nechte korpusy ještě 5 minut ve formách. Pak je vyndejte a dejte vychladnout na mřížku.
4
Mezitím připravte čokoládové košíčky a krém. Nad vodní lázní rozpusťte 50 g čokolády a štětcem pak vymažte mini cukrářské košíčky. Zbytek čokolády odložte na zalití vršků.
5
Na pánev dejte 100 g cukru, zalijte vodou a zahřejte, až vznikne karamel. Do něj opatrně vmíchejte 20 g másla a 80 ml smetany. Dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte arašídové máslo a polovinu karamelu.
6
Arašídovou směsí naplňte košíčky vymazané čokoládou a zalijte zbytkem rozpuštěné čokolády.
7
Ušlehejte 200 g másla s 20 ml smetany a 40 g rozpuštěné čokolády na hladký krém. Pak přidejte zbylý karamel a opět prošlehejte.
8
Vychladlé korpusy pomažte čokoládovokaramelovým krémem, použijte ho i na omazání dortu zvenku a dejte do lednice.
9
Připravte čokoládovou polevu. Nad vodní lázní rozehřejte 80 g čokolády s 20 g másla a dobře promíchejte. Směsí ozdobte vršek dortu. Na něj pak dejte vyloupané čokoládové košíčky.