Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládový chlebíček od maminky
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládový chlebíček od maminky

Čokoládový chlebíček od maminky

Čokoládový chlebíček od maminky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Máslo 30 g
  • Voda 250 ml
  • Droždí čerstvé 1 ks
  • Mouka hladká 250 g
  • Sůl 1,5 člž
  • Mouka špaldová celozrnná 250 g
  • Švestky sušené 150 g
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Máslo 30 g
  • Voda 250 ml
  • Droždí čerstvé 1 ks
  • Mouka hladká 250 g
  • Sůl 1,5 člž
  • Mouka špaldová celozrnná 250 g
  • Švestky sušené 150 g
  • Čokoláda hořká 200 g

Příprava

1
Droždí rozmíchejte v hrnečku se 100 ml vlažné vody. Nechte 5 minut stát.
2
V míse smíchejte obojí mouku a sůl. Do středu nalijte vodu s droždím. Podle potřeby dolijte vodu, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto.
3
Vyklopte na pomoučněný vál, dobře propracujte do pružného, pevného těsta. Přendejte do mísy, poprašte moukou, zakryjte utěrkou a těsto nechte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4
Těsto vyklopte na pracovní desku, zapracujte nahrubo nakrájené švestky, čokoládu a máslo. Důkladně promíchejte a pak těsto vložte do formy na chleba.
5
Přikryjte utěrkou a nechte znovu ½ hodiny kynout, až dosáhne k okraji formy.
6
Rozehřejte troubu na 200 °C a chleba pečte 45 minut. Vyndejte ho, poklepejte na spodní stranu chleba, zní-li dutě, je dobře pečený. Nechte vychladnout.
1
Droždí rozmíchejte v hrnečku se 100 ml vlažné vody. Nechte 5 minut stát.
2
V míse smíchejte obojí mouku a sůl. Do středu nalijte vodu s droždím. Podle potřeby dolijte vodu, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto.
3
Vyklopte na pomoučněný vál, dobře propracujte do pružného, pevného těsta. Přendejte do mísy, poprašte moukou, zakryjte utěrkou a těsto nechte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4
Těsto vyklopte na pracovní desku, zapracujte nahrubo nakrájené švestky, čokoládu a máslo. Důkladně promíchejte a pak těsto vložte do formy na chleba.
5
Přikryjte utěrkou a nechte znovu ½ hodiny kynout, až dosáhne k okraji formy.
6
Rozehřejte troubu na 200 °C a chleba pečte 45 minut. Vyndejte ho, poklepejte na spodní stranu chleba, zní-li dutě, je dobře pečený. Nechte vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.