Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládový chlebíček na cesty
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládový chlebíček na cesty

Čokoládový chlebíček na cesty

Čokoládový chlebíček na cesty
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Svačina

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Čokoláda hořká 140 g
  • Sůl
  • Kakao holandské 80 g
  • Cukr krupicový 310 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 125 ml
  • Vejce 5 ks
  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Čokoláda hořká 140 g
  • Sůl
  • Kakao holandské 80 g
  • Cukr krupicový 310 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 125 ml
  • Vejce 5 ks

Příprava

1
Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2
Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3
Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4
Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5
Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6
Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7
Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.
1
Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2
Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3
Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4
Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5
Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6
Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7
Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.