1
Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2
Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3
Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4
Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5
Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6
Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7
Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.
1
Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2
Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3
Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4
Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5
Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6
Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7
Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.