1
Zapékací formičky vhodné do trouby o průměru 7 cm vymažte 25 g másla a vysypte 20 g cukru krupice. V misce smíchejte 50 g nalámané hořké čokolády s 1 lžící čerstvě připraveného espressa. Pak dejte misku ještě zahřát do mikrovlnky, aby se čokoláda zcela rozpustila.
2
Do čokoládové směsi opatrně zamíchejte 10 g hladké mouky, 2 žloutky a 20 g cukru krupice.
3
Ve druhé míse vyšlehejte 2 bílky s 20 g cukru do lesklého sněhu. Sníh opatrně stěrkou smíchejte s čokoládovou směsí a připravené těsto rozdělte do zapékacích mističek. Pečte v troubě na 170 °C po dobu maximálně 15 minut, raději suflé sledujte přes sklo.
4
Mezitím rozvařte 60 g malin na pyré. Do čerstvě upečených báboviček hned po vytažení z trouby udělejte veprostřed lžící menší díru a vlijte dovnitř pyré, posypte moučkovým cukrem a hned podávejte. Valentýnský dezert zahřeje u srdce!
1
Zapékací formičky vhodné do trouby o průměru 7 cm vymažte 25 g másla a vysypte 20 g cukru krupice. V misce smíchejte 50 g nalámané hořké čokolády s 1 lžící čerstvě připraveného espressa. Pak dejte misku ještě zahřát do mikrovlnky, aby se čokoláda zcela rozpustila.
2
Do čokoládové směsi opatrně zamíchejte 10 g hladké mouky, 2 žloutky a 20 g cukru krupice.
3
Ve druhé míse vyšlehejte 2 bílky s 20 g cukru do lesklého sněhu. Sníh opatrně stěrkou smíchejte s čokoládovou směsí a připravené těsto rozdělte do zapékacích mističek. Pečte v troubě na 170 °C po dobu maximálně 15 minut, raději suflé sledujte přes sklo.
4
Mezitím rozvařte 60 g malin na pyré. Do čerstvě upečených báboviček hned po vytažení z trouby udělejte veprostřed lžící menší díru a vlijte dovnitř pyré, posypte moučkovým cukrem a hned podávejte. Valentýnský dezert zahřeje u srdce!