Bez tradičních perníčků nejsou žádné Vánoce. Začněte s pečením v předstihu, ať mají čas se krásně uležet. A víte, že v některých rodinách si perníčky dávají na stromek jako ozdoby? Vyzkoušejte náš recept na čokoládové perníčky.
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení
30 porcí
Máslo 60 g
Vejce 2 ks
Med 2 plž
Čokoláda hořká 30 g
Mouka hladká 250 g
Kypřící prášek do perníku 1/2 ks
Kakao 2 plž
Vaječný bílek 1 ks
Cukr moučkový 210 g
Máslo 60 g
Vejce 2 ks
Med 2 plž
Čokoláda hořká 30 g
Mouka hladká 250 g
Kypřící prášek do perníku 1/2 ks
Kakao 2 plž
Vaječný bílek 1 ks
Cukr moučkový 210 g
Příprava
1
V míse prošlehejte jedno vejce s 60 g cukru doběla, přidejte med, změklé máslo a nastrouhanou čokoládu. Ve druhé míse smíchejte mouku, kakao, prášek do perníku a vše pak postupně přisypávejte do již vniklé směsi. Vypracujte hladké těsto, které pak rozválejte do plátu o tloušťce cca půl centimetru.
2
Vykrajujte perníčky a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pět minut.
3
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a 150 g prosátého moučkového cukru.
1
V míse prošlehejte jedno vejce s 60 g cukru doběla, přidejte med, změklé máslo a nastrouhanou čokoládu. Ve druhé míse smíchejte mouku, kakao, prášek do perníku a vše pak postupně přisypávejte do již vniklé směsi. Vypracujte hladké těsto, které pak rozválejte do plátu o tloušťce cca půl centimetru.
2
Vykrajujte perníčky a dávejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba pět minut.
3
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a 150 g prosátého moučkového cukru.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!