Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládové lanýže Heleny Fléglové
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládové lanýže Heleny Fléglové

Čokoládové lanýže Heleny Fléglové

Čokoládové lanýže Heleny Fléglové
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Francouzská
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Čokoláda hořká Delicata 170 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 120 ml
  • Med 25 g
  • Kakao holandské 60 g
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Citron BIO 1 ks
  • Pomeranč BIO 1 ks
  • Máslo 30 g
  • Rum 10 g
  • Čokoláda hořká Delicata 170 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 120 ml
  • Med 25 g
  • Kakao holandské 60 g
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Citron BIO 1 ks
  • Pomeranč BIO 1 ks
  • Máslo 30 g
  • Rum 10 g

Příprava

1
Nad vodní lázní nechte částečně rozpustit 170 g hořké čokolády.
2
V dalším hrnci zahřejte 120 g smetany s 25 g medu, 10 g kakaa a 0,4 g skořice. Dobře omyjte citron i pomeranč a na jemném struhadle připravte 2 g nastrouhané kůry z citronu i pomeranče, které přidejte ke smetaně.
3
Poté do hrnce nalijte napůl rozpuštěnou čokoládu a promixujte tyčovým mixérem. Při 40 °C vmíchejte 30 g másla, 10 g rumu, znovu promixujte tyčovým mixérem a dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
4
Vychlazenou ganache vyndejte z lednice a nechte chvíli povolit při pokojové teplotě. Pak v dlaních tvarujte kuličky, které nakonec ještě rovnoměrně obalte v kakau. Čokoládové lanýže chutnají božsky.
1
Nad vodní lázní nechte částečně rozpustit 170 g hořké čokolády.
2
V dalším hrnci zahřejte 120 g smetany s 25 g medu, 10 g kakaa a 0,4 g skořice. Dobře omyjte citron i pomeranč a na jemném struhadle připravte 2 g nastrouhané kůry z citronu i pomeranče, které přidejte ke smetaně.
3
Poté do hrnce nalijte napůl rozpuštěnou čokoládu a promixujte tyčovým mixérem. Při 40 °C vmíchejte 30 g másla, 10 g rumu, znovu promixujte tyčovým mixérem a dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
4
Vychlazenou ganache vyndejte z lednice a nechte chvíli povolit při pokojové teplotě. Pak v dlaních tvarujte kuličky, které nakonec ještě rovnoměrně obalte v kakau. Čokoládové lanýže chutnají božsky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Vánoce bez práce? Zkuste excelentní čokoládové pralinky Albert Excellent, které stačí rovnou servírovat.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.