1
Nad vodní lázní nechte částečně rozpustit 170 g hořké čokolády.
2
V dalším hrnci zahřejte 120 g smetany s 25 g medu, 10 g kakaa a 0,4 g skořice. Dobře omyjte citron i pomeranč a na jemném struhadle připravte 2 g nastrouhané kůry z citronu i pomeranče, které přidejte ke smetaně.
3
Poté do hrnce nalijte napůl rozpuštěnou čokoládu a promixujte tyčovým mixérem. Při 40 °C vmíchejte 30 g másla, 10 g rumu, znovu promixujte tyčovým mixérem a dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
4
Vychlazenou ganache vyndejte z lednice a nechte chvíli povolit při pokojové teplotě. Pak v dlaních tvarujte kuličky, které nakonec ještě rovnoměrně obalte v kakau. Čokoládové lanýže chutnají božsky.
1
Nad vodní lázní nechte částečně rozpustit 170 g hořké čokolády.
2
V dalším hrnci zahřejte 120 g smetany s 25 g medu, 10 g kakaa a 0,4 g skořice. Dobře omyjte citron i pomeranč a na jemném struhadle připravte 2 g nastrouhané kůry z citronu i pomeranče, které přidejte ke smetaně.
3
Poté do hrnce nalijte napůl rozpuštěnou čokoládu a promixujte tyčovým mixérem. Při 40 °C vmíchejte 30 g másla, 10 g rumu, znovu promixujte tyčovým mixérem a dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
4
Vychlazenou ganache vyndejte z lednice a nechte chvíli povolit při pokojové teplotě. Pak v dlaních tvarujte kuličky, které nakonec ještě rovnoměrně obalte v kakau. Čokoládové lanýže chutnají božsky.