Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládová tartaletka
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládová tartaletka

Čokoládová tartaletka

Čokoládová tartaletka
Velmi snadné
Více než 60 minut
2/5
Francouzská
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 100 g
  • Kakao holandské 20 g
  • Sušenky grahamové 240 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Čokoláda mléčná 300 g
  • Ořechy kešu přírodní 1 hrs.
  • Sůl 1 člž
  • Máslo 100 g
  • Kakao holandské 20 g
  • Sušenky grahamové 240 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Čokoláda mléčná 300 g
  • Ořechy kešu přírodní 1 hrs.
  • Sůl 1 člž

Příprava

1
V sekáčku rozemelte 240 g grahamových sušenek najemno. Přesypte je do mísy, přidejte 20 g kakaa a 100 g rozpuštěného másla. Směs dobře promíchejte na lepivé těsto.
2
Formu o velikosti 25 × 12 cm vyložte pečicím papírem. Do formy pomocí prstů vytlačte rovnoměrně těsto na dno i boky formy. Krustu pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pak nechte zcela zchladnout.
3
Do misky nalámejte 240 g čokolády Delicata a přilijte 250 ml smetany. Vše spolu zahřejte nad vodní lázní a stěrkou vymíchejte na hladkou polevu. Směs nalijte do upečeného korpusu a stěrkou uhlaďte. Hrst kešu ořechů opražte na rozpálené pánvi. Nechte vychladnout a rozkrojte oříšky na půlky. Připravenou tartaletku nechte hodinu vychladnout v lednici.
4
Vychlazenou tartaletku vyndejte z formy a dozdobte zbylými 60 g nalámané čokolády Delicata, opraženými kešu oříšky a lžičkou hrubé soli. A teď už stačí jen zavřít oči a nechat se unést chutí.
1
V sekáčku rozemelte 240 g grahamových sušenek najemno. Přesypte je do mísy, přidejte 20 g kakaa a 100 g rozpuštěného másla. Směs dobře promíchejte na lepivé těsto.
2
Formu o velikosti 25 × 12 cm vyložte pečicím papírem. Do formy pomocí prstů vytlačte rovnoměrně těsto na dno i boky formy. Krustu pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pak nechte zcela zchladnout.
3
Do misky nalámejte 240 g čokolády Delicata a přilijte 250 ml smetany. Vše spolu zahřejte nad vodní lázní a stěrkou vymíchejte na hladkou polevu. Směs nalijte do upečeného korpusu a stěrkou uhlaďte. Hrst kešu ořechů opražte na rozpálené pánvi. Nechte vychladnout a rozkrojte oříšky na půlky. Připravenou tartaletku nechte hodinu vychladnout v lednici.
4
Vychlazenou tartaletku vyndejte z formy a dozdobte zbylými 60 g nalámané čokolády Delicata, opraženými kešu oříšky a lžičkou hrubé soli. A teď už stačí jen zavřít oči a nechat se unést chutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.