Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládová roláda
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda
Snadné
31-45 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo
  • Kakao holandské 55 g
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Cukr tmavý 95 g
  • Čokoláda hořká 120 g
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Cukr moučkový
  • Máslo
  • Kakao holandské 55 g
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Cukr tmavý 95 g
  • Čokoláda hořká 120 g
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Plech 23 × 30 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem, který znovu vymažu máslem. Troubu předehřeji na 180°C. Kakao proseji do mísy a smíchám ho se solí. V další míse šlehám vejce a 75 g cukru do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Do něj nadvakrát vmíchám kakao. Těsto rozetřu rovnoměrně na připravený plech. Peču 8–10 minut. Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
2
Mezitím připravím náplň. Do mísy dám čokoládu, zbylý cukr a 2 lžíce smetany ke šlehání. Mísu zavěsím nad vodní lázeň a míchám, až se čokoláda a cukr rozpustí. Zbylou smetanu ušlehám a opatrně ji vmíchám do vychladlé rozpuštěné čokolády. Vychladlou roládu rozvinu, potřu náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu kakaem, případně ozdobím nastrouhanou čokoládou a nechám v lednici aspoň 2 hodiny chladit.
1
Plech 23 × 30 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem, který znovu vymažu máslem. Troubu předehřeji na 180°C. Kakao proseji do mísy a smíchám ho se solí. V další míse šlehám vejce a 75 g cukru do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Do něj nadvakrát vmíchám kakao. Těsto rozetřu rovnoměrně na připravený plech. Peču 8–10 minut. Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
2
Mezitím připravím náplň. Do mísy dám čokoládu, zbylý cukr a 2 lžíce smetany ke šlehání. Mísu zavěsím nad vodní lázeň a míchám, až se čokoláda a cukr rozpustí. Zbylou smetanu ušlehám a opatrně ji vmíchám do vychladlé rozpuštěné čokolády. Vychladlou roládu rozvinu, potřu náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu kakaem, případně ozdobím nastrouhanou čokoládou a nechám v lednici aspoň 2 hodiny chladit.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.