1
Za asistence dospěláka předehřejte troubu na 150 °C.
2
Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a držte si od těla šmoulu Mlsouna – ať ji nespořádá dřív, než z ní stihnete připravit bábovičky!
3
Misku posaďte na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.
4
V jiné míse dotuha ušlehejte bílky a odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky.
5
Polovinu těsta rozdělte do 4 máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jednom čtverečku čokolády a překryjte zbylým těstem.
6
Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte.
7
Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami. Hurá na ně – těchhle báboviček se „nebojí“ ani šmoula Bázlivka!
1
Za asistence dospěláka předehřejte troubu na 150 °C.
2
Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a držte si od těla šmoulu Mlsouna – ať ji nespořádá dřív, než z ní stihnete připravit bábovičky!
3
Misku posaďte na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.
4
V jiné míse dotuha ušlehejte bílky a odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky.
5
Polovinu těsta rozdělte do 4 máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jednom čtverečku čokolády a překryjte zbylým těstem.
6
Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte.
7
Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami. Hurá na ně – těchhle báboviček se „nebojí“ ani šmoula Bázlivka!