1
Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.
2
Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.
3
Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.
4
Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.
5
Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.
1
Na středním plamenu zahřejte široký kastrol. Kápněte do něj trochu olivového oleje a opečte v něm slaninu dokřupava.
2
Přisypte tymián, chilli, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek. Minutu opékejte, pak přiklopte a duste asi 15 minut, aby zelenina změkla.
3
Potom směs zalijte vývarem, přisypte čočku, sušené houby, osolte a opepřete a povařte ji asi 15 minut, aby změkla i čočka.
4
Do kastrolu přidejte fazole. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Povařte dalších 10 minut.
5
Odeberte 3 naběračky polévky – víc čočky, fazolí a zeleniny a méně tekutiny – a rozmixujte je dohladka. Rozmixovanou směsí pak zahustěte polévku. Podle potřeby dosolte a opepřete a ozdobte petrželkou.