Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami
Albert logoAlbert logo
  • Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami
Snadné
31-45 minut
0/5
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory 300 g
  • Pancetta 100 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 9 plž
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Cizrna sterilovaná 400 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Červené víno 100 ml
  • Kmín celý 1/4 člž
  • Mléko 100 ml
  • Pepř
  • Vlašské ořechy 3 ks
  • Petržel hladkolistá
  • Brambory 300 g
  • Pancetta 100 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 9 plž
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Cizrna sterilovaná 400 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Červené víno 100 ml
  • Kmín celý 1/4 člž
  • Mléko 100 ml
  • Pepř

Příprava

1
Rozehřejte troubu na 200 °C. Na plechu upečte brambory. Oloupejte je a teplé nastrouhejte nahrubo. Zatímco se brambory pečou, nakrájejte na kostičky slaninu a opečte ji na pánvi. Dejte ji do nastrouhaných brambor, přisypte mouku, vejce, sůl a promíchejte. Bramborovou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečicím papírem, tvarujte pusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
2
Na polévku opečte v hrnci na oleji cibuli a mrkev, vsypte scezenou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, vývarem a vařte, až zbude nad zeleninou tak 2 cm tekutiny, přilijte smetanu, mléko a vše rozmixujte ručním mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Na ozdobu si připravte petrželkové pesto. Rozmělněte v hmoždíři petrželku s ořechy a solí. Přidávejte olivový olej, až pesto zvláční. Polévku podávejte ozdobenou lžičkou pesta a s pusinkami.
1
Rozehřejte troubu na 200 °C. Na plechu upečte brambory. Oloupejte je a teplé nastrouhejte nahrubo. Zatímco se brambory pečou, nakrájejte na kostičky slaninu a opečte ji na pánvi. Dejte ji do nastrouhaných brambor, přisypte mouku, vejce, sůl a promíchejte. Bramborovou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečicím papírem, tvarujte pusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
2
Na polévku opečte v hrnci na oleji cibuli a mrkev, vsypte scezenou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, vývarem a vařte, až zbude nad zeleninou tak 2 cm tekutiny, přilijte smetanu, mléko a vše rozmixujte ručním mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Na ozdobu si připravte petrželkové pesto. Rozmělněte v hmoždíři petrželku s ořechy a solí. Přidávejte olivový olej, až pesto zvláční. Polévku podávejte ozdobenou lžičkou pesta a s pusinkami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.