1
Na středním plameni rozehřejte olej a zhruba 3 minuty opékejte česnek a chilli vločky. Přidejte obsah 2 konzerv včetně nálevu a přiveďte k varu. Nechte chvíli povařit, odeberte několik lžic cizrny stranou a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou. Vraťte do omáčky celou cizrnu, promíchejte, osolte a opepřete.
2
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, z doby varu uberte 3 minuty. Slijte je, zhruba 250 ml tekutiny uchovejte. Těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku a třetinu uchované tekutiny. Přiveďte k mírnému varu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne a těstoviny se nedovaří, zhruba 3 minuty. Omáčku můžete podle potřeby doředit zbylou vodou. Vmíchejte petrželku, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.