1
Všech 10 bio citronů dobře omyjte. Šest z nich rozřízněte podélně na dvě stejné poloviny a opatrně vyjměte dužinu, aby se citronové lodičky neporušily.
2
V hrnci smíchejte 500 ml smetany a 150 g cukru. Přidejte plátek želatiny a za stálého míchání zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte šťávu ze zbylé dužiny citronů i 4 zbývajících citronů a dobře promíchejte.
3
Citronovou směs nechte asi 15 minut vychladnout a poté ji přelijte do připravených lodiček z citronů. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice, nejlépe však přes noc.
4
Vychlazený mousse podávejte ozdobený troškou nastrouhané kůry z bio citronu.
1
Všech 10 bio citronů dobře omyjte. Šest z nich rozřízněte podélně na dvě stejné poloviny a opatrně vyjměte dužinu, aby se citronové lodičky neporušily.
2
V hrnci smíchejte 500 ml smetany a 150 g cukru. Přidejte plátek želatiny a za stálého míchání zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte šťávu ze zbylé dužiny citronů i 4 zbývajících citronů a dobře promíchejte.
3
Citronovou směs nechte asi 15 minut vychladnout a poté ji přelijte do připravených lodiček z citronů. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte alespoň na 4 hodiny chladit do lednice, nejlépe však přes noc.
4
Vychlazený mousse podávejte ozdobený troškou nastrouhané kůry z bio citronu.