1
Citrusy pořádně očistěte houbičkou pod horkou vodou a dobře osušte. Následně oloupejte pomocí škrabky kůru s co nejmenším množstvím bílé vrstvy slupky.
2
Oloupanou kůru nakrájejte na co nejjemnější proužky. Poté oloupejte menším nožem i bílou část a té se zbavte.
3
Z citrusů opatrně vykrájejte měsíčky dužiny bez jakékoliv slupky a pecek. Pokrájejte.
4
Spolu s kůrou, šťávou z citrusů puštěnou během krájení, cukrem, vodou a solí vložte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte za občasného míchání probublávat 1 hodinu. Pokud na hladině vznikne pěna, odeberte ji lžící.
5
Marmeládu přendejte do čistých sklenic a v hrnci s vodou o teplotě 95 °C zavařujte 10 minut.
6
Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.
1
Citrusy pořádně očistěte houbičkou pod horkou vodou a dobře osušte. Následně oloupejte pomocí škrabky kůru s co nejmenším množstvím bílé vrstvy slupky.
2
Oloupanou kůru nakrájejte na co nejjemnější proužky. Poté oloupejte menším nožem i bílou část a té se zbavte.
3
Z citrusů opatrně vykrájejte měsíčky dužiny bez jakékoliv slupky a pecek. Pokrájejte.
4
Spolu s kůrou, šťávou z citrusů puštěnou během krájení, cukrem, vodou a solí vložte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte za občasného míchání probublávat 1 hodinu. Pokud na hladině vznikne pěna, odeberte ji lžící.
5
Marmeládu přendejte do čistých sklenic a v hrnci s vodou o teplotě 95 °C zavařujte 10 minut.
6
Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.