Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCitronový koláč na plech
Albert logoAlbert logo
  • Citronový koláč na plech

Citronový koláč na plech

Citronový koláč na plech
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 225 g
  • Vaječný žloutek 6 ks
  • Cukr moučkový 80 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Voda 1 plž
  • Cukr krupicový 110 g
  • Citronová šťáva 125 ml
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 225 g
  • Vaječný žloutek 6 ks
  • Cukr moučkový 80 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Voda 1 plž
  • Cukr krupicový 110 g
  • Citronová šťáva 125 ml
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Mouku, máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a mixujte, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Nechte robot puštěný a přidejte tři žloutky, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte také lžíci ledové vody. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a jemně prohněťte do těsta. Zmáčkněte ho do tvaru připomínajícího disk, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma archy papíru do tloušťky asi tří milimetrů a vyložte jím lehce vymazanou hranatou pečicí formu o rozměrech 11 x34 cm. Dno propíchejte vidličkou a těsto přesahující přes okraje odřízněte. Dejte na další půlhodinku chladit. Pak vyndejte z lednice, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 25 minut. Sejměte papír a 10 minut dopečte dozlatova. Teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Udělejte náplň: smetanu zlehka prošlehejte s vejci a třemi žloutky, cukrem a citronovou šťávou a směs nalijte na předpečený základ, dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Nechte zchladnout a poté vychlaďte v lednici. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
1
Mouku, máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a mixujte, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Nechte robot puštěný a přidejte tři žloutky, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte také lžíci ledové vody. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a jemně prohněťte do těsta. Zmáčkněte ho do tvaru připomínajícího disk, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma archy papíru do tloušťky asi tří milimetrů a vyložte jím lehce vymazanou hranatou pečicí formu o rozměrech 11 x34 cm. Dno propíchejte vidličkou a těsto přesahující přes okraje odřízněte. Dejte na další půlhodinku chladit. Pak vyndejte z lednice, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 25 minut. Sejměte papír a 10 minut dopečte dozlatova. Teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3
Udělejte náplň: smetanu zlehka prošlehejte s vejci a třemi žloutky, cukrem a citronovou šťávou a směs nalijte na předpečený základ, dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Nechte zchladnout a poté vychlaďte v lednici. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.