1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a kůru z dobře omytých citronů. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Nakonec vmíchejte ¾ šťávy z obou citronů a 100 g borůvek.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
4
V misce metličkou smíchejte moučkový cukr spolu se zbytkem citronové šťávy. Polevou přelijte chlebíček. Nechte chvilku zaschnout a ozdobte zbytkem borůvek překrojených na polovinu a lístky máty.
1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a kůru z dobře omytých citronů. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Nakonec vmíchejte ¾ šťávy z obou citronů a 100 g borůvek.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
4
V misce metličkou smíchejte moučkový cukr spolu se zbytkem citronové šťávy. Polevou přelijte chlebíček. Nechte chvilku zaschnout a ozdobte zbytkem borůvek překrojených na polovinu a lístky máty.