1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
150 g mouky, prášek do pečiva, 55 g cukru, 1 lžíci citronové kůry a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte puštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly.
3
Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20–25 minut.
4
Na náplň smíchejte mascarpone, 75 g cukru, vejce, lžíci mouky, zbylou citronovou kůru a vanilkový extrakt. Pak ji přelijte na základ a pečte 30–35 minut.
5
Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
150 g mouky, prášek do pečiva, 55 g cukru, 1 lžíci citronové kůry a kousky studeného másla spojte do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Skvěle to jde v robotu. Jeho motor nechte puštěný a přidávejte žloutky, aby se do těsta dobře zapracovaly.
3
Hmotu natlačte na dno lehce vymazané čtvercové formy o hraně 20 cm a pečte 20–25 minut.
4
Na náplň smíchejte mascarpone, 75 g cukru, vejce, lžíci mouky, zbylou citronovou kůru a vanilkový extrakt. Pak ji přelijte na základ a pečte 30–35 minut.
5
Vyndejte, nechte zchladnout a pak minimálně 3 hodiny chlaďte v ledničce. Servírujte posypané moučkovým cukrem.