Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCitronová zmrzlina s pusinkami
Albert logoAlbert logo
  • Citronová zmrzlina s pusinkami

Citronová zmrzlina s pusinkami

Citronová zmrzlina s pusinkami
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Párty
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 4 plž
  • Mléko 375 ml
  • Smetana ke šlehání 40% 375 ml
  • Vaječný žloutek 9 ks
  • Cukr krupicový 240 g
  • Sněhové pusinky 70 g
  • Citronová kůra 1,5 plž
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Máslo 4 plž
  • Mléko 375 ml
  • Smetana ke šlehání 40% 375 ml
  • Vaječný žloutek 9 ks
  • Cukr krupicový 240 g
  • Sněhové pusinky 70 g
  • Citronová kůra 1,5 plž
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Vejce 1 ks
  • Sůl

Příprava

1
Kovový rendlík o objemu asi 1250ml pořádně vychlaďte v mrazáku. Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu. Přiveďte k varu a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.
2
Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
3
Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce. Dále vmíchejte lžíci citronové kůry.
4
Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, vmíchejte do ní 70g rozdrobených pusinek, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.
5
Polovinu zmrzliny dejte do mísy a přelijte ji citronovým krémem.
6
Získáte ho, když v rendlíku našleháte 1 vejce, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 1,5 lžičky strouhané citronové kůry, 60 ml citronové šťávy a špetku soli. Přivedete k varu a pak za stálého míchání necháte zhoustnout, přendáte do mísy, vmícháte 4 lžíce másla a necháte zcela zchladnout.
7
Na citronový krém dejte druhou polovinu zmrzliny. Promíchejte nožem do spirály a 4 hodiny mrazte.
1
Kovový rendlík o objemu asi 1250ml pořádně vychlaďte v mrazáku. Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu. Přiveďte k varu a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.
2
Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
3
Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce. Dále vmíchejte lžíci citronové kůry.
4
Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, vmíchejte do ní 70g rozdrobených pusinek, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.
5
Polovinu zmrzliny dejte do mísy a přelijte ji citronovým krémem.
6
Získáte ho, když v rendlíku našleháte 1 vejce, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 1,5 lžičky strouhané citronové kůry, 60 ml citronové šťávy a špetku soli. Přivedete k varu a pak za stálého míchání necháte zhoustnout, přendáte do mísy, vmícháte 4 lžíce másla a necháte zcela zchladnout.
7
Na citronový krém dejte druhou polovinu zmrzliny. Promíchejte nožem do spirály a 4 hodiny mrazte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.