Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChřestový chlebíček
Albert logoAlbert logo
  • Chřestový chlebíček

Chřestový chlebíček

Chřestový chlebíček
Snadné
16-30 minut
2/5
Česká
Pečivo

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 100 ml
  • Chřest zelený 300 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Mléko 100 ml
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušená rajčata v oleji 100 g
  • Olivy černé 1 hrs.
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Olej olivový 100 ml
  • Chřest zelený 300 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Mléko 100 ml
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušená rajčata v oleji 100 g
  • Olivy černé 1 hrs.
  • Cheddar strouhaný 100 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 190 °C. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte.
2
Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiáno­vými lístky. Přisypte sůl a pepř. Promí­chejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta.
3
Pár kousků chřestu dejte stra­nou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta.
4
Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a po­sypte zbylým sýrem. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte.
2
Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiáno­vými lístky. Přisypte sůl a pepř. Promí­chejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta.
3
Pár kousků chřestu dejte stra­nou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta.
4
Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a po­sypte zbylým sýrem. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.