1
Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
2
Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.
3
V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
4
Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.
5
Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.
6
Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.
7
Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.
8
Připravte si sýrovou bagetu. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.
1
Chřest nejprve omyjte, oloupejte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
2
Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát překrojte.
3
V hrnci rozpalte olej, vsypte nadrobno nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
4
Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu. Dále vložte do hrnce chřest a vařte 8 až 10 minut doměkka.
5
Odstavte hrnec z ohně a rozmixujte chřest tyčovým mixérem.
6
Znovu vložte hrnec na mírný plamen a přilijte smetanu. Polévku zahřejte, ale nenechte ji znovu projít varem.
7
Dochuťte solí a pepřem a přidejte křehké špičky, které můžete případně podélně rozpůlit.
8
Připravte si sýrovou bagetu. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete máslem, posypte sýrem a nechte zapéct, dokud se sýr nerozteče a dokud bageta nebude křupavá.