1
Máslo a olej rozpalte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je opékejte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Naopak do pánve dejte šalotky a 5–8 minut je opékejte. Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Pak vmíchejte špenát, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pokud je třeba, nařeďte vodou. Podávejte zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba.
2
Každou porci završte pošírovaným vejcem: v rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, vejce vyklepněte do žáruvzdorné mističky, tu ponořte do rendlíku a opatrně nechte vejce vklouznout do vody. Poté vařte asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a dejte na polévku.
3
TIP: Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je a polévku jimi ozdobte.
1
Máslo a olej rozpalte v širším hrnci, přidejte špičky chřestu a pár minut je opékejte, aby změkly. Vyjměte je a dejte stranou. Naopak do pánve dejte šalotky a 5–8 minut je opékejte. Pak přidejte kousky chřestu a opékejte dalších 10 minut. Na poslední minutu přidejte i česnek. Pak vmíchejte špenát, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pokud je třeba, nařeďte vodou. Podávejte zastříknuté olejem, s opečenými špičkami chřestu a plátky chleba.
2
Každou porci završte pošírovaným vejcem: v rendlíku přiveďte k varu dostatek vody, vejce vyklepněte do žáruvzdorné mističky, tu ponořte do rendlíku a opatrně nechte vejce vklouznout do vody. Poté vařte asi 2–3 minuty, aby byl bílek tuhý a žloutek tekutý. Děrovanou naběračkou vejce vylovte, nechte okapat a dejte na polévku.
3
TIP: Pár špiček zeleného chřestu si dejte stranou, opečte je a polévku jimi ozdobte.