1
V uzavíratelném sáčku smíchejte sůl s cukrem. Vepřová žebírka nakrájejte na kousky. Vložte do sáčku a promíchejte. Pak sáček otevřete a vytlačte co nejvíc vzduchu. Žebírka nechte naložená v lednici 1 den.
2
Druhý den propláchněte kysané zelí od nálevu a osušte ho.
3
Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a cibuli s česnekem orestujte dozlatova. Poté přimíchejte zelí, bobkové listy, kmín a pepř. Podlijte vývarem, vínem a přiveďte k varu.
4
Žebírka propláchněte pod čistou vodou, abyste je zbavili soli a cukru. Přimíchejte je k zelí, hrnec zakryjte poklicí a pečte 90 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
5
Žebírka vyndejte a vykostěte. Klobásy nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm. Vložte s obraným masem z žebírek zpátky do pečicího hrnce. Pečte dalších 30 minut.
6
Mezitím uvařte brambory nakrájené na čtvrtky ve slané vodě a vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 10 minut. Podávejte se zelím, masem a nasekanou petrželkou.
1
V uzavíratelném sáčku smíchejte sůl s cukrem. Vepřová žebírka nakrájejte na kousky. Vložte do sáčku a promíchejte. Pak sáček otevřete a vytlačte co nejvíc vzduchu. Žebírka nechte naložená v lednici 1 den.
2
Druhý den propláchněte kysané zelí od nálevu a osušte ho.
3
Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a cibuli s česnekem orestujte dozlatova. Poté přimíchejte zelí, bobkové listy, kmín a pepř. Podlijte vývarem, vínem a přiveďte k varu.
4
Žebírka propláchněte pod čistou vodou, abyste je zbavili soli a cukru. Přimíchejte je k zelí, hrnec zakryjte poklicí a pečte 90 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
5
Žebírka vyndejte a vykostěte. Klobásy nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm. Vložte s obraným masem z žebírek zpátky do pečicího hrnce. Pečte dalších 30 minut.
6
Mezitím uvařte brambory nakrájené na čtvrtky ve slané vodě a vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 10 minut. Podávejte se zelím, masem a nasekanou petrželkou.