1
V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.
2
Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.
3
Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.
1
V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.
2
Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.
3
Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.