Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChléb z droždí se zakysanou smetanou
Albert logoAlbert logo
  • Chléb z droždí se zakysanou smetanou

Chléb z droždí se zakysanou smetanou

Chléb z droždí se zakysanou smetanou
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Pečivo

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Voda 200 ml
  • Mouka chlebová žitná 205 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka pšeničná celozrnná 100 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Sůl 1 člž
  • Kmín celý 1 plž
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Voda 200 ml
  • Mouka chlebová žitná 205 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka pšeničná celozrnná 100 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Sůl 1 člž
  • Kmín celý 1 plž

Příprava

1
V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.
2
Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.
3
Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.
1
V míse promíchejte vlažnou vodu, droždí a cukr a nechte vzejít kvásek.
2
Přidejte 200 g žitné chlebové mouky, celozrnnou mouku, hladkou mouku, balsamikový ocet, zakysanou smetanu, sůl a kmín. Hněťte, až budete mít hladké těsto. Nechte kynout 40 minut na teplém místě. Poté znovu prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut do zdvojnásobení objemu.
3
Z těsta na pomoučeném vále vytvarujte bochánek, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem, poprašte zbytkem žitné chlebové mouky, shora nařízněte a nechte ještě na plechu 30 minut kynout. Na dno předehřáté trouby umístěte misku s vodou a pečte 15 minut na 200 °C. Pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.