1
Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
2
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
3
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
4
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!
1
Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
2
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
3
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
4
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!