Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChilli papričky v pivním těstíčku
Albert logoAlbert logo
  • Chilli papričky v pivním těstíčku

Chilli papričky v pivním těstíčku

Chilli papričky v pivním těstíčku
Snadné
16-30 minut
0/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Pepř
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Sůl
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 2 ks
  • Chilli paprička 15 ks
  • Černé pivo 250 ml
  • Mouka hladká 180 g
  • Máslo 1 plž
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Pepř
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Sůl
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 2 ks
  • Chilli paprička 15 ks
  • Černé pivo 250 ml
  • Mouka hladká 180 g
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
2
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
3
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
4
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!
1
Prošlehejte krémový sýr, přidejte cibuli, sůl a pepř. Papričky podélně rozřízněte napůl, zachovejte i stopku, ale zbavte je semen. Papričky naplňte sýrovou směsí a spojte je jako sendvič. Do misky nasypte trochu mouky a papričky v ní obalte.
2
Připravte si těstíčko na obalování. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s moukou, přilijte pivo a máslo, vymíchejte hladké těstíčko a osolte ho. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud husté, nařeďte ho pivem. Z bílků vyšlehejte sníh a přimíchejte ho do těstíčka.
3
Olej rozpalte v pánvi, kápněte do něj trochu těstíčka: když se ihned začne smažit, olej je správně rozpálený. Papričky podržte za stopku, postupně je protáhněte těstíčkem a ihned smažte z každé strany 1–2 minuty. Odkládejte je na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
4
Rovnou podávejte, samozřejmě k pivu!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.