1
Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a 2–3 minuty opékejte. Vsypte pálivou papriku, promíchejte a další minutu opékejte. Poté přidejte druhou lžíci oleje a v momentě, kdy se rozpálí, i mleté maso a zprudka jej opékejte. Vařečkou promíchávejte a zároveň drťte na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo. Osolte, opepřete a do hrnce přidejte pyré, rajčata, vývar i cukr. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte probublávat 45 minut. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny ingredience potřebné na knedlíčky smíchejte v míse. Lžící odebírejte a knedlíčky dávejte navrch masové směsi a 15–20 minut odklopené pečte. Podávejte se smetanou.