Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChalupářský vepřový guláš
Albert logoAlbert logo

Chalupářský vepřový guláš

Léto na chalupě, výlety do hor i k rybníku, čas u táboráku… K těmto úžasným letním dobrodružstvím se hodí jednoduché a zaručené recepty, jako náš chalupářský guláš. Voní po tymiánu, vydrží v lednici a následující den bude ještě lepší.
Chalupářský vepřový guláš
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 3 ks
  • Sůl
  • Vepřová plec 1 kg
  • Pepř
  • Sádlo 2 plž
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Rajský protlak 70 g
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Voda 700 ml
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Chléb mistrovský 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 3 ks
  • Sůl
  • Vepřová plec 1 kg
  • Pepř
  • Sádlo 2 plž
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Rajský protlak 70 g
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Voda 700 ml
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Chléb mistrovský 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Cibulka jarní 2 ks

Příprava

1
Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku a najemno je nakrájejte.
2
Nakrájejte 1 kg vepřové plece na kostky, osolte je a opepřete.
3
V hrnci na rozehřátém sádle orestujte dohněda cibuli. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Přisypte česnek, krátce opečte, přilijte 70 g protlaku a orestujte. Poté zasypte lžící sladké papriky a krátce promíchejte.
4
Vše zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, lístky ze 3 snítek tymiánu, majoránku a kmín. Duste na mírném plameni doměkka.
5
Ke konci vaření zahustěte plátkem rozdrobeného chleba, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
6
Guláš nalijte do talířů, posypte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, zbylými 2 snítkami tymiánu a podávejte s chlebem. Vepřový chalupářský guláš chutná výtečně i ve městě.
1
Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku a najemno je nakrájejte.
2
Nakrájejte 1 kg vepřové plece na kostky, osolte je a opepřete.
3
V hrnci na rozehřátém sádle orestujte dohněda cibuli. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Přisypte česnek, krátce opečte, přilijte 70 g protlaku a orestujte. Poté zasypte lžící sladké papriky a krátce promíchejte.
4
Vše zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, lístky ze 3 snítek tymiánu, majoránku a kmín. Duste na mírném plameni doměkka.
5
Ke konci vaření zahustěte plátkem rozdrobeného chleba, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
6
Guláš nalijte do talířů, posypte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, zbylými 2 snítkami tymiánu a podávejte s chlebem. Vepřový chalupářský guláš chutná výtečně i ve městě.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat guláš zdravější
    Z vepřové plece se snažte odstranit co největší množství viditelného tuku nebo zvolte jiný méně tučný druh masa. Sádlo zaměňte za kvalitní rostlinný olej. Nebojte se do vepřového guláše přidat uvařené červené fazole. Váš pokrm bude bohatší nejen o bílkoviny, ale i vlákninu.
  • Co byste o vepřovém sádle měli vědět
    Vepřové sádlo řadíme mezi živočišné tuky. Obsahuje poměrně velké množství nasycených mastných kyselin, které našemu zdraví příliš neprospívají. Najdeme v něm ale i vitaminy skupiny B a minerály. Výhodou vepřového sádla je vysoký kouřový bod.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.