1
Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku a najemno je nakrájejte.
2
Nakrájejte 1 kg vepřové plece na kostky, osolte je a opepřete.
3
V hrnci na rozehřátém sádle orestujte dohněda cibuli. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Přisypte česnek, krátce opečte, přilijte 70 g protlaku a orestujte. Poté zasypte lžící sladké papriky a krátce promíchejte.
4
Vše zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, lístky ze 3 snítek tymiánu, majoránku a kmín. Duste na mírném plameni doměkka.
5
Ke konci vaření zahustěte plátkem rozdrobeného chleba, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
6
Guláš nalijte do talířů, posypte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, zbylými 2 snítkami tymiánu a podávejte s chlebem. Vepřový chalupářský guláš chutná výtečně i ve městě.
1
Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku a najemno je nakrájejte.
2
Nakrájejte 1 kg vepřové plece na kostky, osolte je a opepřete.
3
V hrnci na rozehřátém sádle orestujte dohněda cibuli. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Přisypte česnek, krátce opečte, přilijte 70 g protlaku a orestujte. Poté zasypte lžící sladké papriky a krátce promíchejte.
4
Vše zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, lístky ze 3 snítek tymiánu, majoránku a kmín. Duste na mírném plameni doměkka.
5
Ke konci vaření zahustěte plátkem rozdrobeného chleba, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
6
Guláš nalijte do talířů, posypte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, zbylými 2 snítkami tymiánu a podávejte s chlebem. Vepřový chalupářský guláš chutná výtečně i ve městě.