Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChalupářská sekaná
Albert logoAlbert logo
  • Chalupářská sekaná

Chalupářská sekaná

Poctivá chalupářská sekaná, se kterou uděláte velký dojem i při nedělním obědě. Vyzkoušejte naši verzi s hovězím masem a s anglickou slaninou, která sekané dodá šťávu a vůni.
Chalupářská sekaná
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bez laktózy
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mleté maso hovězí 1 kg
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vejce 2 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Sůl
  • Strouhanka 1 hrs.
  • Anglická slanina plátky 10 plát.
  • Hořčice plnotučná
  • Chléb
  • Mleté maso hovězí 1 kg
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vejce 2 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Sůl
  • Strouhanka 1 hrs.
  • Anglická slanina plátky 10 plát.
  • Hořčice plnotučná
  • Chléb

Příprava

1
K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
2
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
3
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.
1
K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
2
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
3
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Sekaná je tradiční český pokrm, který se připravuje z mletého masa, obvykle směsi hovězího a vepřového. Je oblíbená pro svou jednoduchost a chuť. Zde je několik tipů na různé varianty sekané:
    • Klasická sekaná: Tradiční směs hovězího a vepřového masa s cibulí, česnekem, majoránkou a strouhankou.
    • Sekaná s vejci: Do středu sekané se vloží vařená vejce, která vytvoří pěkný vizuální efekt při krájení.
    • Cuketová sekaná: Přidání nastrouhané cukety do masové směsi pro lehčí a šťavnatější variantu.
    • Sekaná se špenátem: Plněná špenátem a sýrem, což dodá sekané zajímavou chuť a barvu.
    • Sekaná z kuřecího masa: Lehčí varianta, která je vhodná pro ty, kteří preferují drůbeží maso.
    • Jehněčí sekaná: Pro milovníky výraznějších chutí, jehněčí maso dodá sekané jedinečný charakter.
    • Vegetariánská sekaná: Vyrobená z luštěnin, zeleniny a ořechů, ideální pro vegetariány.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.