Poctivá chalupářská sekaná, se kterou uděláte velký dojem i při nedělním obědě. Vyzkoušejte naši verzi s hovězím masem a s anglickou slaninou, která sekané dodá šťávu a vůni.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bez laktózy
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Mleté maso hovězí 1 kg
Cibule 1 ks
Česnek 2 strouž.
Vejce 2 ks
Petrželka čerstvá 1 hrs.
Sůl
Strouhanka 1 hrs.
Anglická slanina plátky 10 plát.
Hořčice plnotučná
Chléb
Mleté maso hovězí 1 kg
Cibule 1 ks
Česnek 2 strouž.
Vejce 2 ks
Petrželka čerstvá 1 hrs.
Sůl
Strouhanka 1 hrs.
Anglická slanina plátky 10 plát.
Hořčice plnotučná
Chléb
Příprava
1
K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
2
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
3
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.
1
K masu přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, jedno celé vejce a jeden žloutek, nasekanou petrželku, osolte a promíchejte. Přidejte tolik strouhanky, aby směs držela kompaktně pohromadě, a nechte chvíli odpočinout.
2
Na dno pekáče naskládejte plátky slaniny, do kterých pak sekanou zabalíte. Ze směsi vytvarujte šišku, položte ji na slaninu a potřete zbylým bílkem. Plátky slaniny skládejte přes šišku sekané tak, aby se celá obalila.
3
Sekanou podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi hodinu. Podávejte s hořčicí a chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP
Sekaná je tradiční český pokrm, který se připravuje z mletého masa, obvykle směsi hovězího a vepřového. Je oblíbená pro svou jednoduchost a chuť. Zde je několik tipů na různé varianty sekané:
Klasická sekaná: Tradiční směs hovězího a vepřového masa s cibulí, česnekem, majoránkou a strouhankou.
Sekaná s vejci: Do středu sekané se vloží vařená vejce, která vytvoří pěkný vizuální efekt při krájení.
Cuketová sekaná: Přidání nastrouhané cukety do masové směsi pro lehčí a šťavnatější variantu.
Sekaná se špenátem: Plněná špenátem a sýrem, což dodá sekané zajímavou chuť a barvu.
Sekaná z kuřecího masa: Lehčí varianta, která je vhodná pro ty, kteří preferují drůbeží maso.
Jehněčí sekaná: Pro milovníky výraznějších chutí, jehněčí maso dodá sekané jedinečný charakter.
Vegetariánská sekaná: Vyrobená z luštěnin, zeleniny a ořechů, ideální pro vegetariány.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!