1
Smíchejte 200 g másla, 100 g cukru a nastrouhanou kůru z omytého pomeranče do hladké směsi. Přidejte žloutek a promíchejte, až se spojí. Přisypte 85 g mandlové mouky, 225 g hladké mouky, ½ lžičky soli, ¼ lžičky prášku do pečiva a lžíci sypaného čaje. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2
Na vál vysypte 50 g hladké mouky a vyválejte těsto na tloušťku 3 mm, rozkrájejte na obdélníky 4 × 6 cm. Z horní strany vždy odřízněte šikmým řezem rohy. Doprostřed udělejte dírku brčkem a sušenky přendejte na plech s pečicím papírem. Pečte je v troubě na 180 °C dozlatova 10–12 minut. Po upečení nechte vychladnout.
3
Do misky nalámejte 100 g hořké čokolády a rozpusťte nad vodní lázní. Spodní třetinu sušenek namáčejte v čokoládě, nechte okapat, položte na pečicí papír a nechte zatuhnout pár minut v lednici.
4
Sušenky ozdobte jako sáček čaje k dýchánku.
1
Smíchejte 200 g másla, 100 g cukru a nastrouhanou kůru z omytého pomeranče do hladké směsi. Přidejte žloutek a promíchejte, až se spojí. Přisypte 85 g mandlové mouky, 225 g hladké mouky, ½ lžičky soli, ¼ lžičky prášku do pečiva a lžíci sypaného čaje. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2
Na vál vysypte 50 g hladké mouky a vyválejte těsto na tloušťku 3 mm, rozkrájejte na obdélníky 4 × 6 cm. Z horní strany vždy odřízněte šikmým řezem rohy. Doprostřed udělejte dírku brčkem a sušenky přendejte na plech s pečicím papírem. Pečte je v troubě na 180 °C dozlatova 10–12 minut. Po upečení nechte vychladnout.
3
Do misky nalámejte 100 g hořké čokolády a rozpusťte nad vodní lázní. Spodní třetinu sušenek namáčejte v čokoládě, nechte okapat, položte na pečicí papír a nechte zatuhnout pár minut v lednici.
4
Sušenky ozdobte jako sáček čaje k dýchánku.