1
V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.
2
Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.
3
Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.
4
Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.
5
Pečte na pomaštěném roštu.
6
Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.
1
V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.
2
Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.
3
Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.
4
Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.
5
Pečte na pomaštěném roštu.
6
Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.