1
Do mísy dejte 500 g mletého masa. V mlýnku na maso umelte 2 oloupané a nakrájené cibule a 100 g sádla.
2
Nakrájejte 125 g ementálu na menší kostky a také zbylé sádlo a přidejte k masu. Vše znovu umelte v mlýnku na maso. Pak směs ochuťte bazalkou, solí s pepřem dle chuti a hněťte vařečkou či rukou minimálně 5 minut, aby se vše pořádně spojilo. Nechte směs odpočinout minimálně 30 minut v lednici.
3
Navlhčete si ruce ve vodě a na připravené špejle rozdělte ćevap ve tvaru klobásy o velikosti cca 10 centimetrů. Dle velikosti špejle můžete udělat třeba i 2–3 ćevapy, které rozdělíte připravenou slaninou.
4
Mleté maso opékejte na grilu na rozpáleném dřevěném uhlí za stálého otáčení přibližně 10 minut.
1
Do mísy dejte 500 g mletého masa. V mlýnku na maso umelte 2 oloupané a nakrájené cibule a 100 g sádla.
2
Nakrájejte 125 g ementálu na menší kostky a také zbylé sádlo a přidejte k masu. Vše znovu umelte v mlýnku na maso. Pak směs ochuťte bazalkou, solí s pepřem dle chuti a hněťte vařečkou či rukou minimálně 5 minut, aby se vše pořádně spojilo. Nechte směs odpočinout minimálně 30 minut v lednici.
3
Navlhčete si ruce ve vodě a na připravené špejle rozdělte ćevap ve tvaru klobásy o velikosti cca 10 centimetrů. Dle velikosti špejle můžete udělat třeba i 2–3 ćevapy, které rozdělíte připravenou slaninou.
4
Mleté maso opékejte na grilu na rozpáleném dřevěném uhlí za stálého otáčení přibližně 10 minut.