1
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
2
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
3
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.
1
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny suroviny na bylinkové máslo. Bochník chleba položte na podložku a dlouhými příčnými řezy na něm vytvořte mřížku, řezy veďte asi 2,5 cm od sebe. Dávejte pozor, abyste neprořízli kůrku na spodní straně. Mezi vzniklé čtverečky rozdělte bylinkové máslo a sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty.
2
Chléb položte na plech, přikryjte alobalem a pečte 15 minut, až se sýr rozteče. Potom ho odkryjte a pečte ještě dalších 5 minut, aby byl chléb krásně křupavý.
3
Zatímco se chleba peče, připravte salát. Na zálivku prošlehejte v malém hrníčku citronovou šťávu, med, olivový olej, sůl a pepř (nebo je protřepejte ve sklenici s víčkem). Chléb vyjměte z trouby a ihned ho podávejte společně se salátem.