1
Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE NÁPLŇ:
3
Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
4
Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
5
Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
6
MEZITÍM, CO CHLADNE PÓREK, PŘIPRAVTE TĚSTO:
7
Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
8
Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
9
Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
10
Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
11
Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.
1
Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
2
NEJPRVE SI PŘIPRAVTE NÁPLŇ:
3
Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
4
Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
5
Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
6
MEZITÍM, CO CHLADNE PÓREK, PŘIPRAVTE TĚSTO:
7
Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
8
Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
9
Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
10
Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
11
Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.