Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCelozrnný quiche z jarní zeleniny
Albert logoAlbert logo
  • Celozrnný quiche z jarní zeleniny

Celozrnný quiche z jarní zeleniny

Čerstvá mrkev a jemný baby špenát rozehrají s pikantní fetou dokonalou souhru jarních barev a chutí. Tento krásný slaný koláč si vychutnáte hned po upečení, ale i nastudeno.
Celozrnný quiche z jarní zeleniny
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Vegetariánské
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 170 g
  • Mouka pšeničná celozrnná 250 g
  • Vejce 5 ks
  • Mléko 2 plž
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Sůl 1 člž
  • Baby špenát 1,5 hrs.
  • Mrkev 3 ks
  • Muškátový oříšek
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Sýr tvrdý 100 g
  • Feta 70 g
  • Pepř
  • Máslo 170 g
  • Mouka pšeničná celozrnná 250 g
  • Vejce 5 ks
  • Mléko 2 plž
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Sůl 1 člž
  • Baby špenát 1,5 hrs.
  • Mrkev 3 ks
  • Muškátový oříšek
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Sýr tvrdý 100 g
  • Feta 70 g
  • Pepř

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Mouku promněte mezi prsty se změklým máslem, až bude mít konzistenci hrubší drobenky. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Všechno pořádně propracujte. Bochánek těsta obalte fólií a nechte půl hodiny chladit v lednici.
3
Vychlazené těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrovou tloušťku a opatrně přeneste do vymazané kulaté formy o průměru 22 cm. Uhlaďte prsty a přečnívající okraje odřízněte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte na 15 minut předpéct do trouby.
4
Nakrájenou jarní cibulku a mrkev krátce orestujte na rozehřátém másle. Podlijte jednou až dvěma lžícemi vody a duste, až mrkev trochu změkne. Nakonec přidejte špenát a promíchejte, aby lehce zavadnul. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
5
Zakysanou smetanu prošlehejte s vejci a polovinou strouhaného sýra. Smíchejte s podušenou zeleninou a celé nalijte do upečeného korpusu. Rozprostřete do stran a posypte zbylým strouhaným sýrem a nadrobenou fetou. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Mouku promněte mezi prsty se změklým máslem, až bude mít konzistenci hrubší drobenky. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Všechno pořádně propracujte. Bochánek těsta obalte fólií a nechte půl hodiny chladit v lednici.
3
Vychlazené těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrovou tloušťku a opatrně přeneste do vymazané kulaté formy o průměru 22 cm. Uhlaďte prsty a přečnívající okraje odřízněte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte na 15 minut předpéct do trouby.
4
Nakrájenou jarní cibulku a mrkev krátce orestujte na rozehřátém másle. Podlijte jednou až dvěma lžícemi vody a duste, až mrkev trochu změkne. Nakonec přidejte špenát a promíchejte, aby lehce zavadnul. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
5
Zakysanou smetanu prošlehejte s vejci a polovinou strouhaného sýra. Smíchejte s podušenou zeleninou a celé nalijte do upečeného korpusu. Rozprostřete do stran a posypte zbylým strouhaným sýrem a nadrobenou fetou. Vložte do trouby a pečte 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.